Bauer odpovídá RF Hobby, startuje titul Nostalgie

pondělí, 25. dubna 2016, 19:01 Tisk MediaGuru

Stejná titulní strana, prodejní cena i koncept. Souboj mezi Bauerem a RF Hobby pokračuje.

Vydavatelská společnost Bauer Media reaguje na krok konkurenčního vydavatelství RF Hobby, když přichází s novým měsíčníkem Nostalgie. Vycházet má pod hlavičkou magazínu Rytmus života. Měsíčník Nostalgie s nadtitulem "48 stran o starých zlatých časech" zahájí v úterý 26. dubna, obsahově se zaměří na slavné hvězdy minulých let i na společenské fenomény dřívější doby. Oslovit chce tak především čtenáře, kteří rádi vzpomínají na minulost. Nový měsíčník doplňuje magazín Retro, který Bauer Media vydává více než dva roky.

„Časopis Nostalgie logicky doplňuje naše portfolio společenských titulů,“ uvedla publisherka společenských časopisů Bauer Media Etela Fiantová. „Rozvíjí námi založený koncept emotivního retro magazínu, který u zralé generace vyvolává nostalgické vzpomínky na mládí a na nablýskaný svět hereckých či pěveckých ikon, jež se staly nesmrtelnými. Redakčně se časopis opírá o osvědčené know how našich úspěšných společenských týdeníků.“

Titulní stránka časopisu Nostalgie.
Titulní stránka časopisu Nostalgie.

Koncept nového měsíčníku je stejný s konceptem připravovaného titulu RF Hobby. Jak jsme informovali v minulém týdnu, RF Hobby chce od začátku května začít vydávat magazín s názvem Staré dobré časy. Zaměřit se má rovněž na příběhy slavných osobností a míří také na čtenáře, kteří rádi vzpomínají na legendy uplynulých desetiletí.

Bauer Media chce tak zamezit nástupu nového časopisu z produkce konkurenčního vydavatelství, které v posledních letech útočí na společenský segment, ve kterém je Bauer Media rozhodujícím magazínovým vydavatelstvím. Rovněž prodejní cena obou připravovaných novinek je nastavena stejně – oba tituly se mají prodávat za 14,90 Kč.

Zajímavě vypadají i titulní strany obou nových časopisů – alespoň pro prezentační účely jsou postaveny na stejné tváři – herci Miloši Kopeckém.

Staré dobré časy

-mav-