Blesk.cz se pouští do regionů, začíná v Praze

pondělí, 11. dubna 2016, 18:17 Internet & Mobil MediaGuru

Rozšířené zpravodajství z Prahy uvedl Blesk.cz, následovat mají zprávy z dalších regionů.

Server Blesk.cz společnosti Czech News Center rozšiřuje své zpravodajství z Prahy. Na webu vznikla nová sekce, kde se bude nová pražská redakce kromě nejdůležitějších událostí včetně krimi zpravodajství zaměřovat i na servisní zprávy od dopravy až po komunální informace.

Regionální zpravodajství Blesk Praha je primárně rozděleno do pěti tematických okruhů: Zprávy, Krimi, Volný čas, Servis a Pražané. Na Blesk Praha čtenáři najdou také interaktivní mapu, na které jsou vyznačené všechny městské části.

„Cílem je vybudovat z regionálního zpravodajství další hlavní pilíř našeho webu. Věřím, že dokážeme čtenářům nabídnout zajímavější témata než konkurence. Nejdřív z Prahy, poté i z dalších měst,“ potvrzuje šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Regionální zpravodajství z Prahy odstartovalo sérií rozhovorů a chatů s lidmi, kteří mají vliv na životy Pražanů. Začalo rozhovorem s meteorologem a tiskovým mluvčím ČHMÚ Petrem Dvořákem, navazovaly informace o kvalitě pražského ovzduší, specifikách městského počasí, meteorologických rekordech i měření hodnot v Klementinu, následoval chat s hlavní ošetřovatelkou Záchranné stanice pro volně žijící živočichy, s mluvčí pražských hasičů nebo s ředitelem ROPID a pražským kronikářem.

Blesk.cz už v loňském roce rozšířil svůj zpravodajský záběr na webu, když spustil portál Blesk Zprávy 24 hodin. Jehou součástí je i webová aplikace 24hodin s reálným 24hodinovým provozem.

-mav-