Nového vlastníka má i tiskárna Europrint

středa, 20. dubna 2016, 13:38 Tisk MediaGuru

Europrint je další společností z mediálního portfolia připisovanému Františku Savovovi.

Novým vlastníkem tiskárny Europrint se stala společnost Jats Plus. Firma Europrint byla této společnosti prodána ve čtvrtek 14.dubna 2016. Vyplývá to z oznámení, které má MediaGuru.cz k dispozici.

Oficiálním vlastníkem firmy Jats Plus je Pavel Smeták. „Cílem a výsledkem této zásadní změny je a bude zlepšení finanční stability a umožnění uskutečnění strategických cílů společnosti v oblasti dalšího rozvoje,“ uvedl generální ředitel Europrintu Petr Litvan.

Prodej tiskárny Europrint se tak odehrál ve stejný den, ve kterém byla na firmu Serafico investment převedena část médií z portfolia společnosti Mladá fronta (deník E15, časopisy Bydlení Stavby Reality, Dieta, F.O.O.D., ForMen, Lidé a Země, Maminka, Mateřídouška, Moje Psychologie, Moje Zdraví, Právo a Byznys, ZEN, Betynka a část webů). Stejně jako v případě Serafico investment se ale i v tomto případě předpokládá, že tiskárna Europrint bude výhledově součástí skupiny Czech News Center.

Přestože Czech News Center disponuje vlastními tiskárnami (firma Czech Print Center), tiskárna Europrint rozšiřuje tiskárenskou nabídku o další možnosti tisku.

Europrint patří k významným hráčům na polygrafickém trhu. V roce 2012 koupila tiskárny Bohemia Print, čímž se zařadila k největším tiskárenským subjektům jak v počtu strojů, tak ve velikosti technologického parku. O rok později pak investovala do oblasti knihařských vazeb. Zakládá si také na velkém počtu certifikací. V roce 2013, za který jsou naposledy dostupné hospodářské výsledky, se obrat Europrintu přiblížil k 900 mil. Kč.

-mav-