O2 TV připravuje tři sportovní kanály

úterý, 12. dubna 2016, 11:31 Internet & Mobil MediaGuru

O2 Sport rozšiřuje záběr v tenisu a hokeji. Pro tři nejoblíbenější sporty připravuje samostatné kanály.

Digitální televizní stanice O2 TV rozšiřuje svou nabídku exkluzivního sportovního obsahu o hokej, svůj záběr posiluje i v tenise. V současné době pracuje také na konceptu tří samostatných kanálů, které budou věnované právě třem nejoblíbenějším sportům – fotbalu, tenisu a lednímu hokeji. Jednotlivé kanály ponesou názvy O2 TV Tenis, O2 TV Fotbal, O2 TV Hokej. V následujících letech plánuje společnost O2 do obsahového rozvoje své televize investovat řádově miliardy korun. 

Od sezóny 2018/2019 poběží výhradně na O2 Sport přenosy z domácích utkání celků HC Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec. Kontrakt s oběma kluby byl uzavřen na pět sezón. Práva, která se vztahují na televizní i internetové vysílání, se vztahují na všech 26 domácích zápasů každého klubu a všechna případná domácí utkání play-off včetně možného finále.„Na spolupráci s O2 Sport se těšíme i v oblasti doprovodných hokejových magazínů, které budou přinášet mnoho zajímavých informací z běžného života klubu, což dnešní diváci vyžadují,“ popisuje Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha. Další jednání probíhají ještě s třineckými Oceláři. V současné době staví O2 TV svůj vlastní hokejový moderátorský tým. 

V tenise získává O2 TV vysílací práva na tenisový okruh WTA až do konce roku 2019. Od 1. ledna bude vysílat až na dva tisíce zápasů ze všech tenisových turnajů žen WTA, včetně finále Turnaje mistryň v Singapuru. Získaný programový tenisový balík obsahuje celkem přes tři tisíce hodin živých přenosů, tradiční tenisový WTA magazín a zápasy z 54 turnajů z celého světa, včetně tuzemského Prague Open. 

„Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů,“ dodává Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

V rámci fotbalového obsahu se O2 Sport bude nadále soustředit na Synot ligu a Champions League. Do konce sezóny má ještě vysílací práva na Premier League, kterou zároveň vysílala i Digi TV. O prodloužení vysílacích práv O2 TV zatím nevyjednává, pro následující sezóny by měla být anglická liga výhradně vysílána na Digi TV.

Další obsahové novinky plánuje O2 TV oznámit v průběhu několika týdnů. Zájem má o rozšíření vysílacích práv ve všech třech zmíněných sportech.

O2 TV v současnosti využívá více než 200 tisíc českých domácností, její vlastní sportovní kanál O2 Sport vysílá od loňského roku. Nejvyšší sledovanosti zatím dosáhl s derby 16. března 2016, kdy jej zhlédlo 197 tisíc diváků, z toho 137 tisíc na televizní obrazovkách v domácnosti, 20 tisíc na mobilních zařízeních a 40 tisíc v rámci projektu Sportovní kino v hospodách a restauracích.

-stk-