Potvrzeno: Mladá fronta prodala část svých médií

úterý, 19. dubna 2016, 07:55 Tisk MediaGuru

Obchodní rejstřík už zapsal prodej části médií z portfolia společnosti Mladá fronta.

Společnost Mladá fronta prodala část svých médií. Oficiálním kupujícím je společnost Serafico investment. Vyplývá to ze zápisu v obchodním rejstříku. Části závodu Mladá fronta byly na uvedenou firmu převedeny 14. dubna 2016, zápis byl v rejstříku uskutečněn v pondělí 18. dubna 2016.

Společnost Serafico investment je napsaná na Petra Hrdličku, který má být jejím 100% vlastníkem. Dále se očekává převod aktiv ze společnosti Serafico investment na skupinu Czech News Center nebo jejího akcionáře Czech Media Invest.

Mladá fronta prodej části svých médií firmě Serafico investment potvrdila v úterý po poledni. „Předmětem je prodej zahrnující zejména deník E15, tituly Bydlení Stavby Reality, Dieta, F.O.O.D., ForMen, Lidé a Země, Maminka, Mateřídouška, Moje Psychologie, Moje Zdraví, Právo a Byznys, ZEN, Betynka a část webů,“ upřesnila v oficiálním oznámení.

V Mladé frontě, tedy ve vlastnictví Františka Savova, by tak měl zůstat týdeník Euro, měsíčník Profit, některé odborné tituly a knižní nakladatelství.

„Dlouhodobě je na českém mediálním trhu znatelné, že je nutné se profilovat. Vydavatelství Mladá fronta se tak do budoucna bude orientovat na aktivity související především s ekonomickým týdeníkem Euro a novým portálem Euro.cz. Uvedené ekonomické tituly budou doplňovat a rozvíjet další nové produkty, projekty a odborně a společensky zaměřené eventy vznikající pod značkou Euro, kde máme jedinečné know-how,“ řekl David Hurta, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Do budoucna chce vydavatelství Mladá fronta rozvíjet i další aktivity v oblasti online projektů, kde má nabízet produkty pro specializovanou a širokou cílovou skupinu. Expanzi plánuje i v oblasti vydání knižních titulů a odborných aktivit divize Medical Services.

Jak už jsme informovali, na konci minulého týdne začalo stěhování části zaměstnanců Mladé fronty do sídla společnosti Czech News Center, kterou vlastní podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Společnost Serafico investment vystupuje jako firma, která má prodej zastřešit.

-mav-

Aktualizováno v úterý 19.4. 2016 v 12:35 o stanovisko vydavatelství Mladá fronta.