V soutěži Časopis roku zvítězil Forbes

čtvrtek, 21. dubna 2016, 20:02 Tisk MediaGuru

Titul Časopis roku 2015 si z letošního ročníku odnáší magazín Forbes.

Magazín Forbes získal v letošním ročníku soutěže Časopis roku 2015 vítězné ocenění. I vydavatelská společnost MediaRey SE uspěla na letošních cenách nejvýrazněji. Časopis Forbes, který vydává, vyhrál nejen ocenění Časopis roku 2015, ale stal se také vítězem kategorie Zpravodajství a ekonomika. Podle mínění porotců přinesl v loňském roce také nejzajímavější titulní stranu.

Čtrnáctideník Newsweek, který rovněž patří pod křídla MediaRey SE, zase bodoval v kategorii Objev roku. Stal se vítězem této kategorie, která hodnotí nejlepší nové časopisy.

Úspěšný byl letošní ročník také pro společnost Czech News Center. Uspěla ve třech kategoriích – konkrétně ve sportovních a hobby časopisech, kde si ocenění za velmi dobré výsledky odnesl Svět motorů. V kategorii dětských časopisů patří první místo časopisu ABC a mezi společenskými časopisy týdeníku Reflex.

Po dvou úspěšných zástupcích v soutěžních kategoriích mají vydavatelství Astrosat Media a Burda Praha. Magazín National Geographic z prvně jmenovaného vydavatelství získal nejvíce bodů v kategorii populární věda a technika a TV Star v kategorii volnočasových titulů. Burda Praha uspěla se svými časopisy Marianne (v kategorii životní styl) a Apetit (ženský svět).

Jedno vítězství si připsalo také vydavatelství Business Media CZ, a to v titulech o bydlení, kde nejvyšší počet bodů získal Moderní byt.

Prezident Unie vydavatelů Tomáš Tkačík při vyhlašování Časopisu roku.
Prezident Unie vydavatelů Tomáš Tkačík při vyhlašování Časopisu roku.

Letošní ročník soutěže o nejlepší tuzemské magazíny provázelo několik změn. Tou nejvýznamnější je vyhlášení pouze jednoho časopisu, který užívá titul Časopis roku 2015. Dosud titul Časopis roku užívaly i tituly, které vyhrály v jednotlivých soutěžních kategoriích. Unie vydavatelů se pro letošní ročník rozhodla změnit typy kategorií – místo kategorií podle prodaného nákladu se zavedly tematické kategorie.

Přehled vítězných časopisů a Časopis roku 2015

Kategorie

Titul

Vydavatel

Sport a hobby Svět motorů Czech News Center
Bydlení a zahrada Moderní byt Business Media CZ
Populární věda a technika National Geographic Astrosat Media
Životní styl Marianne Burda Praha
Ženský svět Apetit Burda Praha
Děti a mládež ABC Czech News Center
Zpravodajství a ekonomika Forbes MediaRey, SE
Volný čas TV Star Astrosat Media
Svět a společnost Reflex Czech News Center
Objev roku Newsweek MediaRey, SE
Obálka roku Forbes č. 6 MediaRey, SE
Časopis roku 2015 Forbes MediaRey, SE

Vyhlašování vítězů soutěže Časopis roku jsme sledovali v online přenosu.