Becherovka mění positioning, cílí na mladší

středa, 18. května 2016, 17:23 Reklama MediaGuru

V rámci nové komunikace organizuje Becherovka workshopy s designéry, architekty či barmany.

Becherovka přichází na trh s novým positioningem, jehož cílem je celkové omlazení značky a sjednocení její image na českém trhu i v zahraničí. Positioning „Žij svou vášeň“ vychází z osobnosti zakladatele Jana Bechera a jeho vlastností, jako je elán, nadšení, vášně, inovativnost či odvaha. „Chceme si z historie Becherovky vzít to, co může lidi inspirovat i v dnešní době,“ popisuje Jiří Vladík, koordinátor projektu

Spolu s positioningem značka představuje nový komunikační koncept. Na mladší cílovou skupinu cílí projektem „Mákni srdcem“, na loajální zákazníky starších 40 let se zaměřuje kampaní s claimem „Čím větší vášeň, tím větší radost“. Obě dvě komunikační větve chtějí poukázat na to, že inovátorství a originalita Jana Bechera ve spojení s vášní a nezlomností dokáží velké věci.

KV_Becherovka

Kampaň „Čím větší vášeň, tím větší radost“ poběží od 23. května v televizi na stanicích skupiny Nova a Prima.

Projekt Mákni srdcemse zaměřuje na mladé ve věku 20 až 30 let, žijících ve větších městech, komunikujících online a oceňujících talent a zručnost. „Jeho cílem je propojit mladé lidi s jejich vzory naprosto ojedinělou cestou. Becherovka je v tom může inspirovat, jak následovat a pracovat se svou vlastní vášní,“ vysvětluje Jiří Vladík. 

MakniSrdcem

V rámci projektu Becherovka organizuje sérii tematických setkání s inspirativními osobnostmi, které uspěly ve svých oborech od architektury až po gastronomii, například s designéry Janem Klossem a Matějem Činčerou z projektu Okolo, s designérem Maximem Velčovským, zakladatelem stánků a bistra Hot God Adamem Skalou, barmanem Alexem Kratěnou nebo architektem Krištofem Hanzlíkem.

Setkání mají několik částí, na první část nazvanou „Talk“ navazují workshopy na předem určené téma, jako je Limited Label, BBQ Pop-Up nebo New Kalíšek. Pokud budou projekty účastníků pro ostatní dostatečně zajímavý, Becherovka jim pomůže s jejich realizací.

Realizována již byla série na první z témat s designéry Okolo, nyní je otevřena registrace na setkání s Maximem Velčovským a Alexem Kratěnem.

Součástí komunikace je také série digitálních videí, komunikace na sociálních sítích a PR aktivity. Značka bude dále podpořena v on-trade. 

Pod kreativním konceptem kampaně je podepsána agentura Havas Worldwide Prague. Produkci zajistila agentura Dream studios. Režie spotu se ujal švédský režisér Jakub Strom. Projekt „Mákni srdcem“ vzniká ve spolupráci s agenturou The Element. 

-stk-