Scandalist jde na Slovensko s webem Fakt24.sk

úterý, 24. května 2016, 07:00 Internet & Mobil, Slovensko MediaGuru

Rozšíření svého portfolia směrem na Slovensko považuje společnost za logický krok.

Vydavatelství Scandalist ze skupiny Scandal Media Group (SMG) spustilo na Slovensku nový společensko-bulvární deník Fakt24.sk. Nový titul na slovenském mediálním trhu má za cíl konkurovat zavedeným značkám, jako jsou Topky.sk (Zoznam), Pluska.sk (News and Media Holding) a Cas.sk (Ringier).

Layout Fakt24.sk je totožný s jeho českým bratrem, serverem Bleskově.cz, který koupila Scandal Media Group v roce 2015 od vydavatelství Economia. Nový portál povede z pozice šéfredaktora Štefan Šperka, který spolupracuje s SMG od minulého roku. „V době, kdy jsou v mediálním byznyse vydavatelství podělená mezi finanční skupiny, vstupujeme na trh jako absolutně nezávislý hráč. Naším hlavním cílem je přinášet kauzy z oblasti politiky, šoubyznysu a zajímavá celospolečenská témata, o kterých se na Slovensku mlčí. Garantujeme, že „Fakt“ za námi nejsou oligarchové, ani politické subjekty,“ řekl Šperka.

Fakt24 není neznámou značkou. V sousedním Polsku patří k nejnavštěvovanějším bulvárním portálům. „S polskou verzí Fakt24 máme totožný jen název. Nejsme žádným způsobem propojeni,“ dodal šéfredaktor nového webu. Scandalist je ale držitelem ochranné známky na značku Fakt24.

Scandal Media Group provozuje v Česku vedle bleskově.cz, weby instory.cz, vipstory.cz a další tématické magazíny. „Jsme si jisti, že pod taktovkou Scandalist má FAKT24 potenciál stát se úspěšným portálem na Slovensku,“ dodal Šperka, který tak rozbíhá s Karlem Vágnerem a Vítkem Koldinským další projekt. „Rozšíření našeho portfolia na Slovensku je logickým vyústěním českých aktivit. Slovensko je nám blízké, proto budeme tyto aktivity nadále rozvíjet a rozšiřovat,“ dodal Karel Vágner, spolumajitel společnosti Scandalist.

-mav-