Seznam.cz vstupuje do HbbTV vysílání

úterý, 31. května 2016, 11:13 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Seznam.cz vstupuje se svým videobsahem do HbbTV vysílání.

Společnost Seznam.cz vstupuje do HbbTV vysílání. Její videoobsah bude možné od 31. května sledovat v multiplexu 4 na televizích podporujících hybridní vysílání. Dostupný zde bude mezi ostatními televizními kanály pod názvem Seznam.cz TV.

„Tvorbě obsahu se věnujeme dlouhodobě. Nyní jsme se rozhodli s ním vstoupit i do televize,“ uvedl k novince generální ředitel společnosti Pavel Zima. „Hledali jsme způsob, jak zjednodušit přístup k internetovému obsahu přímo přes televizní obrazovky. Chtěli jsme vymyslet, jak se na internet přepnout stejným tlačítkem, jímž se na televizním ovladači přepínají programy. A přesně tohle Seznam.cz TV umí,“ dodává.

Seznam.cz vytváří videoobsah nejen pro Stream.cz, ale i pro další portály Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz či ProŽeny.cz. Jen pro Stream.cz bylo v loňském roce vytvořeno 53 vlastních pořadů. V Seznam.cz TV bude zpočátku dostupný obsah jen ze Stream.cz, který tvoří zhruba dvě třetiny videoprodukce. Součástí bude rovněž dětský kanál Pohádky. Postupně bude přidáván videoobsah i z dalších webů.

S novou aplikací aspiruje Seznam.cz na více než 1,7 milionu zhlédnutí, které v současnosti generují aplikace Stream.cz pro chytré televize, jako jsou aplikace pro Apple TV, Android TV, Windows Phone či Samsung TV. 

„Zatím jsme spustili první verzi aplikace. Časem chceme přidat doporučování obsahu, který se bude učit podle toho, jaký typ obsahu diváci konzumují,“ prozrazuje Pavel Zima. Na vývoji aplikace spolupracoval Seznam.cz se společností Mautilus, do které na konci roku 2014 majetkově vstoupil.

Reklamní prostor bude v nové aplikaci HbbTV zatím prodáván stejně jako doposud na Stream.cz

-stk-