Dotyk spustil vlastní zpravodajský portál

úterý, 28. června 2016, 17:20 Internet & Mobil MediaGuru

VLP vstupuje na pole online zpravodajství s novým portálem rodiny titulů Dotyk.

Tabletový týdeník Dotyk spustil na doméně Dotyk.cz zpravodajský portál zaměřený na aktuální společensko-politická témata, byznys, publicistiku a exkluzivní zpravodajství. Obsah, který je přístupný zdarma, připravují redaktoři týdeníku Dotyk a Dotyk Byznys na čele s Evou Hanákovou.

Jde o avizovaný krok, jehož záměrem je rozšířit obsah, který vytvářejí tituly Tablet Media, i do dalších platforem – především na online, ale také do tisku, ve kterém se už představil speciál Dotyku s názvem Miliardáři první republiky.

„Dotyk na novém webu zkrátil periodicitu, články jsou publikovány v průběhu každého dne. Dotyk je nyní “online-first” magazínem. Inzertní formáty vedle tabletové verze zahrnují i standardní webovou inzerci," uvedl Petr Bednář, ředitel digitální divize.

Novinkou je prezentace článků prostřednictvím tzv. trendů, tedy témat, která hýbou společností. Trendy mají čtenářům umožnit rychlou orientaci v dění doma i ve světě a zároveň nabídnout možnost hlubšího poznání problematiky. Na webu Dotyk.cz se rovněž objevila nová rubrika “Exkluzivně” pro exkluzivní a rychlé zprávy zejména z oblasti byznysu.

Uvedení zpravodajského serveru přinese i změny pro stávající tabletové týdeníky rodiny Dotyk, které od července nabídnou svůj obsah v novém týdenním online formátu. Jejich distribuce přes systém Triobo proto skončí.

„Nová aplikace pro tablety, která nahradí tu stávající, bude mnohem více propojená s webem,“ sdělila Eva Hanáková, ředitelka redakcí magazínů Dotyk. „Kromě toho máme i novou aplikaci pro mobilní telefony, které se postupně stávají tou hlavní platformou, z níž lidé čerpají informace,” dodala.

Prodej inzerce do všech platforem Dotyku zajišťuje agentura AdActive, ve které VLP získalo před pár dny stoprocentní podíl, a která tak je obchodním zastoupením pro digitální aktivity celé skupiny. Inzertní produkty nyní vedle tabletové verze zahrnují i klasické webové formáty.

Pro skupinu Vltava-Labe-Press je uvedení zpravodajského serveru dalším novým počinem v oblasti online médií, na které se chce více zaměřit. Vedle převážně regionálního zpravodajství titulů Deník.cz znamená start serveru Dotyk.cz také rozšíření vlastního zpravodajsko-publicistického a byznysového zpravodajství, které v online médiích skupině dosud scházelo.

 

Home page zpravodajského portálu Dotyk.cz.
Home page zpravodajského portálu Dotyk.cz.

-mav-

Aktualizováno 30. června 2016 v 11:30 o vyjádření managementu skupiny Vltava-Labe-Press.