Facebook uživatelům sám vybere zajímavé události

čtvrtek, 30. června 2016, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Nejen algoritmus, ale i vlastní doporučení zaměstnanců se odrazí v tipech Facebooku.

Facebook představil novou metodu ručního doporučování událostí. Ve Spojených státech amerických nyní zkouší nabízet uživatelům tipy na místní veřejné akce i na základě doporučení vlastních zaměstnanců, nikoli pouze podle automatizovaného algoritmu.

Novinku s názvem "Featured Events" rozjíždí ve Facebooku tým, který má za úkol vyhledávat zajímavé lokální události v několika konkrétních městech. Mezi těmito událostmi mají být výstavy, akce pro rodiny, gastronomické festivaly, koncerty a další aktivity. Funkce je zpočátku dostupná na zařízeních s operačním systémem iOS v deseti městech USA (Boston, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle a Washington), v budoucnu by ale mohlo dojít k jejímu rozšíření.

„Postavili jsme tým lidí, kteří prostě vyhledávají na Facebooku různé události s potenciálem zaujmout širokou veřejnost a vybírají z nich ty, které by lidem neměly uniknout,“ řekl serveru TechCrunch produktový manažer Facebooku Aditya Koolwal. 

Při výběru událostí nemá hrát roli, jestli jejich organizátoři na Facebooku inzerují, nebo ne. „Kurátoři“ budou naopak zohledňovat tematické zaměření – ze seznamu jsou vyloučeny primárně politické a náboženské akce.

Dosud Facebook doporučoval události na základě algoritmu a tyto se uživatelům zobrazovaly v newsfeedu. Jednou z výhod Featured Events je podle Koolwala to, že umožní lidem plánovat svůj program ve větším časovém předstihu. Nejaktivnější uživatelé obdrží k vybraným událostem upozornění, které jim dá dostatek času prostudovat detaily a pozvat případně svoje přátele.

-kmc-