Vlastní redakci Seznam.cz staví Jakub Unger

úterý, 21. června 2016, 14:30 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová jednička si vybrala Jakuba Ungera, aby jí pomohl s přípravou zpravodajství.

Nová zpravodajská redakce serveru Seznam.cz vzniká pod vedením Jakuba Ungera. Seznam.cz letos na jaře oznámil záměr více investovat do tvorby obsahu. Za tímto účelem proto zakládá vlastní redakci, jejím vybudováním je pověřen Jakub Unger, potvrdila MediaGuru.cz mluvčí Irena Zatloukalová. Další podrobnosti o Ungerově působnosti zatím nejsou k dispozici.

Připravovaná redakce Seznam.cz má doplnit obsah, který pro své obsahové servery (Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz) získává Seznam od společnosti Borgis, ve které vlastní třetinový podíl. Vedle toho Seznam.cz disponuje redakčním týmem pro videoserver Stream.cz a nově převzal i redakci serveru Proženy.cz. Tvoří ji zhruba 15 lidí. Vlastní zpravodajská redakce by mohla mít až 30 lidí, naznačil Seznam.cz letos v květnu. Vytvářet chce především vlastní video zpravodajství umísťované na home page Seznamu.

Jakub Unger se v současnosti podílí na činnosti vlastního vydavatelství DeadLineMedia, které založil v loňském roce. Provozuje čtyři weby – investigativní web Neovlivní.cz, který vede Sabina Slonková, lifestylový my89.cz, regionálně zaměřený RegioBiz.cz a profilový magazín o vlivných lidech Czleader.cz. V minulosti krátce působil i ve vedení Mafra či v představenstvu slovenského Ecopressu (dnes Mafra Slovakia). Po vzniku on-line deníku Aktuálně.cz byl do roku 2012 jeho šéfredaktorem. Poté se stal obsahovým ředitelem Centrum Holdings, kde mimo jiné rozvíjel i projekt placeného deníku Insider.

-mav-