ČT už odhaluje soutěžící do podzimní StarDance

pondělí, 18. července 2016, 11:00 TV MediaGuru

Osmá řada taneční soutěže se letos na podzim opět objeví na obrazovkách České televize.

I letošní podzimní soboty budou na obrazovkách České televize patřit taneční reality show StarDance. ČT letos nabídne osmou řadu soutěže a na svém facebookovém profilu začala postupně představovat jednotlivé účinkující. K dosud potvrzeným účinkující z řad známých osobností patří herečka Jana Plodková, herec Roman Zach, sportovec Ondřej Bank a zpěvačka Anna K. Už v průběhu jara média informovala o tom, že letošní StarDance by se měl zúčastnit také fotbalový internacionál Ladislav Vízek. Další jména zveřejní ČT v následujících týdnech. Pořadem opět provedou Tereza Kostková a Marek Eben. 

Podzimní program České televize se tak začíná rýsovat. Vedle taneční soutěže představila Česká televize na filmovém festivalu v Karlových Varech další své podzimní novinky: mezi nimi např. seriál Já, Mattoni, detektivní seriál Rapl nebo pětidílnou satirickou komedii Kosmo.

StarDance patří k nejsledovanějším pořadům České televize. Sedmou řadu StarDance, kterou Česká televize vysílala loni na podzim, celkově sledovalo 1,4 mil. diváků starších 15 let, což znamenalo podíl na sledovanosti ve výši 36 % (soutěžní kolo a rozhodnutí, bez pořadu StarDance kolem dokola). Bylo to o dva procentní body víc než při vysílání šesté řady StarDance v roce 2013. Počet diváků byl ale v roce 2013 srovnatelný – v průměru pořad (bez StarDance kolem dokola) zhlédlo rovněž 1,4 mil. diváků.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák v červencovém rozhovoru pro deník Právo uvedl, že v roce 2017 diváci StarDance na obrazovkách ČT pravděpodobně neuvidí. „Jak to bude v letech následujících, je zatím předčasné říkat. Licenci na další řady bychom si ale neměli nechat utéct," řekl.

-mav-