Seriál ČT Rapl přijde už v srpnu, vznikl jako spin-off

čtvrtek, 07. července 2016, 15:50 TV MediaGuru

Do podzimního vysílání České televize míří další novinka, detektivní seriál Rapl.

Delegace tvůrců v čele s režisérem a scenáristou Janem Pachlem, kreativním producentem Josefem Vieweghem a hercem Lukášem Příkazkým představila v Domě ČT na filmovém festivalu v Karlových Varech nový kriminální seriál Rapl. První díl odvysílá Česká televize poslední týden v srpnu, celkem divákům nabídne 13 dílů.

V Raplovi se na televizní obrazovku vrací policista Kuneš z dřívější série Cirkus Bukowsky. Jeho postava je zároveň první, které se v České televizi dostalo tzv. spin—offu, to znamená, že přešla z jednoho seriálu do vlastní série.

„Seriál Rapl navazuje na Cirkus Bukowsky volně. Rozhodli jsme se změnit žánr a místo příběhu roztaženého do dvanácti dílů nabídnout divákům třináct plnohodnotných detektivek,“ uvedl k seriálu režisér a scénárista Jan Pachl. Rapl je po Cirkusu Bukowsky, povídkovém televizním cyklu Škoda lásky a dvoudílném snímku Gangster Ka třetí spoluprací s producentem Vieweghem.

„Samostatnou roli v sérii hrají Krušné hory, jejichž industriálně přírodní atmosféra přímo ovlivňuje dějové linky,“ dodal kreativní producent Josef Viewegh.

V seriálu se v hereckém obsazení představí Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Miroslav Etzler, Lukáš Vaculík, Kristýna Frejová, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer a další

Seriál Cirkus Bukowsky vysílala ČT na podzim roku 2013. Šestidílný seriál umístila do druhého prime-timového okna od 21:30. V průměru ho sledovalo 570 tis. diváků starších 15 let při průměrném podílu 18 %.

Miroslav Etzler v novém seriálu Rapl, foto: Česká televize
Miroslav Etzler v novém seriálu Rapl, foto: Česká televize

Příběh seriálu Rapl

Třináctidílný seriál z prostředí Krušných hor začíná v momentě, kdy detektiv Kuneš zbije přítele své bývalé ženy. Nevypadá to s ním vůbec dobře a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj řešení, uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to ale jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je přitom jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou.

-mav-