SZIF spouští první z kampaní za 298 mil. korun

úterý, 12. července 2016, 10:30 Reklama MediaGuru

SZIF představuje první kampaň z plánované dvouleté propagace kvalitních potravin.

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spouští edukativní kampaň na podporu kvalitních potravin, která tematicky i obsahově volně navazuje na dřívější podporu národní značky kvality Klasa. Jedná se o první kampaň z plánované dvouleté propagace, na níž je alokováno 298 milionů korun. Propagace je rozdělena do několika tematických okruhů, se kterými budou spotřebitelé v následujících dvou letech postupně seznámeni. Prvním z témat jsou mléčné výrobky, následovat budou např. maso, zelenina, pečivo či lahůdky.

„Čeští spotřebitelé se při nákupu potravin stále primárně orientují podle ceny, bez ohledu na kvalitu potravin, případně neumí kvalitu dostatečně definovat a rozpoznat. Výsledkem úspěšné komunikace by měla být změna v preferencích zákazníka, kdy bude při nákupu upřednostňovat potraviny s garantovanou kvalitou,“ uvedla mluvčí SZIF Vladimíra Nováková.

Hlavním komunikačním pilířem celého projektu jsou webové stránky www.akademiekvality.cz. Maskotem a průvodcem kampaně je panáček kvality Klasáček.

První kampaň, jejíž předpokládaný celkový rozpočet je 16,8 milionu korun, odstartovala 11. července spotřebitelskou soutěží, která potrvá do 28. srpna. Mechanika spočívá v zakoupení mléčných výrobků označených značkami kvality (Klasa, Regionální potravina, Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou, Bio) nejméně za 100 Kč na jeden nákup. Soutěžící se musí následně registrovat na webových stránkách Akademie kvality a zaslat fotky zakoupených produktů a schovat si účtenku za jejich nákup. Vyhrát mohou ceny v hodnotě tisíce až pět tisíc korun. V závěru kampaně tři vylosovaní výherci obdrží ledničku plnou kvalitních mléčných výrobků.

Na realizaci kampaně se podílejí celkem tři agentury: McCann-Erickson Prague má na starosti strategii, kreativu, PR a sociální sítě, 1 Year & More Production se stará o realizaci a mediální část zajišťuje Knowlimits.

-stk-