Mordparta půjde poprvé v neděli 28. srpna

čtvrtek, 04. srpna 2016, 12:55 TV MediaGuru

Další pořady TV Prima pro podzimní sezónu představí televize na konci srpna.

Kriminální seriál Mordparta by se měl televizním divákům poprvé představit v neděli 28. srpna, vyplývá z předběžných programových plánů televize Prima. Prima tak bude chtít svoji hlavní podzimní novinkou vyplnit podle očekávání nedělní prime-time. Po osmi dílech vystřídá Mordpartu další kriminální seriál Polda. Prima tak navazuje na schéma, které nabídla už letos na jaře, kdy nedělní večery vyhradila seriálu V.I.P. vraždy.

V týdnu od 22. srpna by se měla představit také další podzimní novinka Primy, a to soutěžní Pevnost Boyard. Poprvé se má podle předběžného plánu vysílat v pátek 26. srpna. Pátek ale velmi pravděpodobně nebude vysílacím dnem dobrodružné televizní soutěže, vysílat by se měla v sobotu. Páteční večery by měly zůstat stejně jako na jaře seriálu Přístav.

Nejúspěšnější jarní pořad Primy, seriál Ohnivý kuře, si podrží své vysílací časy v pondělí a ve středu. Od 1. srpna zahájila také novinka Jetelín, zatím se vysílá denně, od posledního srpnového týdne se má vysílat dvakrát týdně v pondělí a v úterý.

Mordparta má být kriminálním seriálem severského typu, odehrává se na oddělení všeobecné kriminalistiky úřadu justiční a kriminální policie v krajském městě. Každý díl řeší jeden ucelený příběh. V hlavních rolích detektivního týmu se představí Jiří Bartoška, Markéta Plánková, Vojta Kotek, Pavel Batěk a Jiří Bábek.  

V soutěži Pevnost Boyard se utká pětičlenný tým známých osobností, který plní stanovené úkoly a jehož cílem je uhádnout heslo k otevření trezoru. Výhru věnují soutěžící na jednu z českých charitativních organizací. Původně francouzská soutěž se vysílala už v 35 zemích. Moderátorem je Libor Bouček, v roli otce Fura se představí Jan Rosák.

-mav-