Newsweek povede Formánek, střídá Nádobu

pondělí, 15. srpna 2016, 11:58 Lidé MediaGuru

Po necelém roce mění Newsweek vedení redakce, novým šéfredaktorem je Ondřej Formánek.

Česká verze světového časopisu Newsweek mění šéfredaktora. Od pondělí 15. srpna ji povede Ondřej Formánek. Vystřídá Jiřího Nádobu, který časopis na českém trhu rozjel. "Vydavatelství MediaRey, které Newsweek vydává, počítá s Jiřím Nádobou pro své připravované digitální projekty," uvedl spolumajitel vydavatelství Petr Šimůnek. 

Ondřej Formánek pracoval v českých denících i týdenících, moderuje pořad na Radiu 1. Do českého Newsweeku nastoupil na jaře letošního roku.

Newsweek v české verzi začal vycházet v listopadu loňského roku. Jeho aktuální prodaný náklad představuje podle sdělení vydavatele přes 13 tisíc výtisků. Letos na jaře v očekávání vyšších prodejů upravil svoji titulní stranu a zakomponoval do ni typickou červenou barvu. Dovnitř časopisu byl přidán i nový font písma a také došlo k mírnému zvětšení velikosti písma, jakož i k dalším menším grafickým úpravám.

Vydavatel magazínu, společnost MediaRey, vydává v České republice vedle Newsweeku také magazín Forbes, který se stal časopisem roku 2015. MediaRey je součástí vydavatelství BMCA.

-mav-