Talent a Tvář půjdou na Slovensku proti sobě

neděle, 14. srpna 2016, 11:00 Slovensko MediaGuru

Pořady, které nabídnou komerční TV Joj a TV Markíza, odstartují shodně v neděli 4. září.

Slovenský televizní podzim čeká souboj dvou velkých pěveckých zábavních show. Hlavní komerční konkurenti proti sobě postaví své velké zbraně pro podzimní vysílání: reality show Česko Slovensko má talent a Tvoje tvář má známý hlas. I další novinky z uplynulého týdne na slovenském trhu se točí především kolem televizního podzimu.

Nedělní TV večery ve znamení reality show

Televize Joj zahájí od neděle 4. září od 20:35 vysílání premiérových dílů pořadu Česko Slovensko má talent. V porotě pořadu usednou Lucie Bílá, Diana Mórová, Jakub Prachař a Jaro Slávik. Moderátory jsou stejně jako v uplynulé podzimní sezóně Milan Junior Zimnýkoval a Marcel Forgáč. Česko Slovensko má talent se stala nejúspěšnějším loňským podzimním pořadem TV Joj. V průměru dosáhla podílu na sledovanosti ve výši 30 % (12+) a 34,4 % (12-54).

Česko Slovensko má talent, foto: TV Joj
Česko Slovensko má talent, foto: TV Joj

V loňském podzimu vysílala pořad i TV Prima. Ta tentokrát talentovou show do svého podzimního vysílání nezařadí.

Konkurenční Markíza bude o nedělích kontrovat s druhou řadou imitační show Tvoje tvář má známý hlas. Poprvé ji představí rovněž v neděli 4. září od 20:30. Také první řada pořadu Tvoje tvář má známý hlas (Tvoja tvár znie povedome) se zařadila k top pořadům Markízy v letošním jarním vysílání. První řada zaznamenala celkově v komerční cílové skupině 12-54 průměrný rating ve výši 14,6 % a podíl na sledovanosti ve výši 41,4 %. V průměru novou reality show sledovalo 702 tisíc diváků starších 12 let. V rolích porotců vystoupí Zuzana Fialová, Daniel Dangl, Kuly a čtvrtým porotcem bude speciální host, který se bude každé kolo měnit.

Joj zahajuje soutěž Uhádni můj věk

Od pondělí 15. srpna 20:35 zahájí na TV Joj nová show s názvem Uhádni můj věk. Principem pořadu je soutěžení dvojic, které se snaží uhádnout věk lidí. K dispozici mají různé nápovědy (např. skladba z roku narození osoby, významná událost, vzpomínka atp.). Pokud se soutěžící ve svém odhadu mýlí, ztrácejí peníze, které můžou vyhrát. Hraje se o 10 tis. euro. „Soutěž startuje trochu netradičně. Abychom vám soutěž představili, rozhodli jsme se na úvod zapojit tváře známé z obrazovky,“ zdůvodnila TV Joj.  Moderátorem pořadu je Vlado Voštinár. Vysílat se bude dvakrát týdně: začne v pondělí a ve středu, od začátku září by se měl pořad vysílat v úterý a ve středu.

Z pořadu Uhádni můj věk, foto: TV Joj
Z pořadu Uhádni můj věk, foto: TV Joj

STV: Doktor Martin II půjde v neděli

Druhou řadu seriálu Doktor Martin umístí veřejnoprávní RTVS do nedělního hlavního vysílacího času. Znamená to, že jak v Česku, tak na Slovensku se seriál představí ve stejný vysílací den. Česká televize se rozhodla posunout vysílací den seriálu z loňského pátku na letošní neděli. RTVS staví páteční prime-time na soutěži Milujeme Slovensko. Dalšími nosnými prvky vysílaní stanice Jednotka RTVS jsou v hlavním vysílacím čase v úterý pořad Nikdo není dokonalý, ve středu přenosy Ligy mistrů a v pondělí česko-slovenská filmová produkce.

Miroslav Donutil, foto: Česká televize
Miroslav Donutil, foto: Česká televize

Markíza chystá pořad Baby Boom

Novou dokumentární sérii Baby Boom připravuje do vysílání TV Markíza. Vychází z formátu One Born Every Minute, který vznikl v roce 2010 ve Velké Británii. "Baby boom je o emocích, štěstí a o poutu mezi rodiči a dítětem. Usilujeme zachytit okamžik prvního pohledu na dítě, ukázat, co rodiče cítí,“ uvedl ředitel Centra výroby TV Markíza Gabi Popescu.

-mav-