Extra Publishing testuje vstup na knižní trh

pondělí, 26. září 2016, 16:30 Tisk MediaGuru

Brněnské vydavatelství Extra Publishing uvedlo do prodeje knihu První republika.

Svoji premiérovou významnou knižní publikaci vydává pod značkou měsíčníku Živá historie brněnské vydavatelství Extra Publishing, které se zaměřuje na populárně naučné tituly. Na trh přivádí publikaci První republika 1918-1938, pokřtilo ji v pondělí v Praze. Knižní publikace přibližuje zlomové události naší země v letech 1918-1938. Má obsahovat některé dosud knižně nepublikované informace, součástí je i 55 vložených kopií historických dokumentů.

Přestože Extra Publishing už uvedlo některé počítačové publikace, tuto považuje za přelomovou z hlediska aktivit na knižním trhu. Podle obchodního ředitele vydavatelství Pavla Pospíšila má vydavatelství v plánu přijít i s dalšími publikacemi, které budou vycházet ze zaměření magazínových titulů vydavatelství. "Uvidíme, jak se bude dařit publikaci První republika, ale naším záměrem je ve vydávání knižních publikací pokračovat," uvedl pro MediaGuru.cz. Ještě letos na podzim chce vydat menší publikaci spojenou s dětským časopisem Časostroj.

Měsíčník Živá historie vydává Extra Publishing od roku 2008. Aktuální odhadovaná čtenost časopisu představuje 117 tisíc čtenářů, prodaný náklad přesahuje 13 tisíc kusů (oba údaje se vztahují k období 1. pololetí 2016, zdroj dat: Media projekt, ABC ČR).

Extra Publishing je tak dalším vydavatelským subjektem, který se snaží rozšířit své aktivity i na knižní trh.

Vložené přílohy do publikace První republika 1918-1938.
Vložené přílohy do publikace První republika 1918-1938.

-mav-