Economia: Kleknerová je zástupkyní Piskáčka

úterý, 06. září 2016, 16:15 Internet & Mobil, Lidé, Tisk MediaGuru

Zástupkyní Vladimíra Piskáčka se v Economii stává Zuzana Kleknerová.

Vydavatelství Economia upravuje řídicí strukturu svého newsroomu. Zástupkyní ředitele redakcí Vladimíra Piskáčka byla nově jmenována Zuzana Kleknerová, která doposud působila jako zástupkyně šéfredaktora Aktuálně.cz Pavla Tomáška.

„Na podzim letošního roku i celý příští rok nás čeká řada nových projektů a její pomoc v rámci organizace i žurnalistická erudice nám umožní jich udělat co nejvíce co nejlépe. Její role bude velmi důležitá i v denním řízení newsroomu, na kterém se bude podílet,“ uvedl Vladimír Piskáček.

Manažerem sdíleného obsahu byl jmenován někdejší šéfredaktor serveru iDnes.cz a současný šéf on-line magazínů Economie Ondřej Tolar. Ten se bude společně se Zuzanou Kleknerovou podílet na denním řízení newsroomu, na starosti bude mít i organizaci speciálních obsahových projektů a analytiku výkonnosti obsahu na zpravodajských serverech Economie.

Šéfredaktorem politického zpravodajství a publicistiky se stal dosavadní vedoucí týmu domácího zpravodajství Luboš Kreč. Novým manažerem všech B2B titulů byl jmenován dosavadní šéfredaktor Právního rádce Jaroslav Kramer. Ten kromě své nové role zůstává šéfredaktorem Právního rádce.

„Od jmenování Luboše Kreče očekávám, že se nejen ještě zkvalitní politické zpravodajství, ale i zvýší úloha publicistiky v našich médiích. Působit bude vedle již existujícího feature týmu, jehož úkolem je pracovat na klíčových materiálech a na jehož roli a postavení se nic nemění. Jaroslav pomůže našim B2B titulům dostat se více do povědomí čtenářů, a to nejen z hlediska obsahového, ale například i prostřednictvím větší interakce s jejich čtenářskou komunitou,“ dodal Piskáček.

Kromě změn v organizaci newsroomu přijímá Economia také nové redaktory. Do newsroomu nastoupí bývalý zpravodaj České televize v Rusku a Polsku Josef Pazderka, dlouholetý zpravodaj Českého rozhlasu v Bruselu Ondřej Houska, redakci týdeníku Respekt rozšíří bývalý šéfredaktor magazínu Newsweek Jiří Nádoba.

-stk-