PNS buduje reklamní síť tabletů v trafikách

středa, 21. září 2016, 07:55 Tisk MediaGuru

Začít má na začátku října, chce nabídnout reklamní prostor v prodejních místech.

Distribuční společnost PNS, nejsilnější hráč na poli periodického tisku, začala budovat síť reklamních tabletů, které umístí do prodejních míst. Uvedl to profesní časopis Trafikant, který PNS připravuje pro prodejce tisku. První reklamní tablety by se měly objevit od začátku října, a to u stovky prodejců.

„Plánem PNS je zásobit i další vybrané trafiky v prodejní síti, a vytvořit tak

silnou reklamní síť, která bude prodejcům přinášet zajímavé příjmy. Samotné zařízení patří PNS a prodejce se vlastně o něj nemusí starat. Řízení i obstarávání reklamy je centrální– tedy prostřednictvím PNS," popsala firma. Prodejci mají získat z prodeje reklamy v tabletu provizi.

Zařízení umožňuje vysílat různé video spoty na různých prodejních místech. Reklamní obsah zajišťuje PNS. Samotná aplikace se automaticky spustí při startu tabletu. Aplikace se připojí k řídicímu systému, stáhne potřebná data (pokud nejsou již stažena) a začne s vysíláním reklamy. Vysílá se několik videospotů, které jsou organizovány do reklamní smyčky. Reklamní smyčka trvá přibližně dvě minuty a 30 vteřin. Délka jednoho spotu je cca 10 až 30 vteřin.

Reklamní plochu mohou využívat například vydavatelé pro podporu svých titulů na prodejních místech nebo výrobci přidruženého sortimentu. Vhodná je ale i pro další zadavatele.

-mav-