Programmatic může pomoci ke kvalitním návštěvám

pátek, 21. října 2016, 13:25 Internet & Mobil MediaGuru

Příklad kampaně pro Stabilo ukazuje, že RTB může pomoci získat kvalitní návštěvy.

Real Time Bidding (RTB, programmatic) může být pro některé marketéry synonymem nevyprodaného a tedy méně kvalitního online prostoru. Tvrdá čísla ale ukazují, že to nemusí být pravda. Správně cílená kampaň může přinést kvalitní návštěvy. Příkladem je kampaň pro Stabilo.

Stabilo je výrobcem psacích potřeb, který se na základě doporučení mediální agentury OMD Czech rozhodl využít reklamu v RTB ke zvýšení povědomí o svých produktech a k přivedení nových návštěvníků na své webové stránky jak v České republice, tak na Slovensku.

Tým specialistů z OMD Programmatic se v rámci kampaně zaměřil na hlavní cílovou skupinu, kterou představují ženy s dětmi. Komunikační strategie pak byla tvořena kombinací několika druhů cílení.

Potenciál širokého zásahu otevřené RTB sítě byl využit zacílením na vybrané domény. Byly tedy vytvořeny seznamy domén, kde byla inzerce koncentrována. Jednalo se zejména o weby, které navštěvují maminky a ženy jako například rodina.cz, prozeny.cz či maminka.cz. Rovněž byla využita data třetích stran s cílením na ženy ve věku 25-39 let nebo rodiny s dětmi.

Kampaň byla v jejím průběhu pravidelně optimalizována, aby dosáhla co nejlepších výsledků. I přesto finální vyhodnocení předčilo očekávání. RTB reklamy doručily téměř 3 tisíce návštěv s mírou opuštění (tzv. bounce rate) na úrovni přirozené návštěvnosti dané stránky, konkrétně 43 %. Jeden návštěvník zhlédl v průměru 2,4 stránek webu a průměrná doba návštěvy 76 vteřin byla jedna z nejvyšších ze všech online kanálů.

„Tato čísla ukazují na velmi přesné zacílení a přivedení potenciálních zákazníků se značným zájmem o produkty Stabilo,“ shrnul výsledky kampaně Roman Mura, Head of OMD Programmatic.

-man-