Unie vydavatelů zahájila tendr na Media projekt

středa, 19. října 2016, 10:05 Tisk, Výzkum MediaGuru

Předběžný zájem o účast v tendru na měření čtenosti tisku projevilo sedm agentur.

Profesní sdružení vydavatelů tisku Unie vydavatelů a sdružení mediálních agentur ASMEA vyhlásily tendr na měření čtenosti tištěných titulů Media projekt pro období let 2018-2022. Na výzvu, kterou vydavatelé v uplynulých dnech adresovali výzkumným agenturám, reagovalo s předběžným zájmem o účast ve výběrovém řízení sedm z nich. Jde o agentury: Ipsos, Millward Brown, Stem/Mark, Median, Nielsen Admosphere, GfK a TNS Aisa, uvedl pro MediaGuru.cz ředitel Unie vydavatelů Jozef Šabla. Stávajícími realizátory výzkumu čtenosti jsou agentury Median a Stem/Mark.

Nabídky mohou agentury podávat do 28. listopadu 2016. Následně se jimi bude zabývat Sekce analýz výzkumu trhu (SVAT) Unie vydavatelů, která své stanovisko předloží do konce roku. Rozhodnutí správní rady Unie vydavatelů o realizátorovi pro novou etapu Media projektu se očekává do konce ledna 2017. V první polovině roku 2017 se pak počítá s pilotním výzkumem.

Media projekt je národním výzkumem čtenosti tištěných periodik. Jeden z bodů výzvy pro účast v nové etapě měření se týká také možnosti propojení dat o čtenosti tisku s digitálně distribuovanými periodiky a o možnosti měření zásahu na různých distribučních platformách.

-mav-