Nova testuje HbbTV, zatím bez hlavního kanálu

úterý, 01. listopadu 2016, 16:06 TV MediaGuru

Nova se přidá k dalším hráčům, s HbbTV vysíláním nabídne i komerční prostor.

V noci z pondělí 31. října na úterý 1. listopadu spustila skupina Nova do testovacího provozu aplikaci hybridní televize (HbbTV). Odkaz na aplikaci v podobě červeného tlačítka se v první fázi objeví na stanicích Fanda, Telka, Smíchov, Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International. V testu tak zatím není hlavní kanál Nova ani filmový Nova Cinema. 

„Spustili jsme HbbTV v testovacím provozu a postupně ji zavádíme na všechny naše kanály. Divákům chceme umožnit se jednoduchou cestou skrze své televizní obrazovky dostat k dalšímu obsahu,“ řekl Petr Horák, zástupce ředitele sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova.

V aplikaci hybridní televize skupiny Nova budou mít diváci v první fázi přístup k televiznímu programu, domácímu i mezinárodnímu zpravodajství TV Nova, včetně sportovního. Najdou zde také ukázky seriálů a další obsah. V testovacím provozu bude aplikace dostupná zatím jen některým domácnostem.

obchodního hlediska považuje Nova formát HbbTV za atraktivní doplněk portfolia služeb skupiny Nova. „HbbTV reklamu plánujeme představit teď na podzim a vnímáme ji jako další krok k tomu, jak klientům ukázat možné komunikační synergie,“ dodal Jan Vlček, jednatel a obchodní ředitel skupiny Nova.

Konkurenční televizní skupiny Česká televize a Prima platformu hybridního vysílání (HbbTV) využívají.

-mav-