Krušovice mění positioning, sází na charakter

středa, 29. března 2017, 11:00 Reklama MediaGuru

Krušovice chtějí oslovit muže s charakterem, tváří značky se stává Václav Rašilov.

Pivní značka Krušovice přichází s novým positioningem, strategií a kreativním konceptem. I nadále pokračuje se sloganem „Buď jsi král, nebo ne“, posouvá se ale k tematice charakteru a charakterním mužům. Novou tváří značky, tzv. krušovickým králem, se stal herec Václav Rašilov, který ztvární obyčejného muže neobyčejného svým charakterem, který je mu neustále v patách. Díky tomu dělá správné věci, i když se nikdo nedívá.

Nový koncept jde ruku v ruce s novou strategií, v níž se Krušovice zaměřují na moment spotřeby „uznání“, který je v alkoholickém segmentu typický pro whisky. V pivech se hodí pro ležáky, z nichž pochází i produktová novinka Krušovic – za studena chmelený ležák, který byl uveden na trh v polovině února. „Ležáku velmi věříme. Je to ojedinělá inovace u velkého pivovaru.  Očekáváme, že dosáhne největších objemů v portfoliu. Cenově bude stejně postavený jako naše 12°,“ popsala Lenka Kroupová ze společnosti Heineken, do jejíhož portfolia Krušovice patří.

lezak

Komunikačně chce značka zacílit především na mladší spotřebitele ve věku 30 až 40 let, kteří mají smysl pro zodpovědnost, vlastní názor a mají daleko od věčných stěžovačů. Ocení kvalitní pivo a nebojí se za něj připlatit.

Kampaň „Pivo s charakterem“ je rozdělena do tří fází. První již začala u příležitosti uvedení za studena chmeleného ležáku v online prostředí. Od 3. dubna na ni naváže televizní imageová kampaň, která poběží na stanicích skupiny Prima.

Od 5.  května bude pokračovat v podobě marketingové podpory Mistrovství světa v ledním hokeji, které bude letos probíhat v Německu a Francii. Až do 21. května budou nasazeny sponzorské spoty na ČT sport. Na pařížských stadionech, kde je zakázána reklama na alkohol, budou Krušovice komunikovat pouze prostřednictvím symbolu koruny s claimem „královský charakter“. Televizní a internetovou kampaň doplní komunikace v outdooru, rádiu a v místě prodeje.  

Kreativní koncept pochází z dílny agentury VCCP, pod digitální částí kampaně je podepsána Bistro Agency. Produkci zajistila společnost Bistro Films. Režie se ujal Laurence Dunmore. O mediální nákup offline médií se stará mediální agentura Starcom, o digitální média AdExpress. 

-stk-