Pro televizi Pětka vzniká firma TV 5 Plus

čtvrtek, 17. ledna 2013, 11:16 TV MediaGuru

Změny v televizi Pětka pokračují, připravuje se vznik nové společnosti, pod kterou televize přejde.

Majetkové změny v televizi Pětka, která celoplošně vysílá teprve od poloviny loňského října, povedou ke vzniku nové společnosti s ručením omezeným s názvem TV 5 Plus. Do té přejde část společnosti Metropol TV, která je provozovatelem vysílání televizí Metropol a Pětka. Vyplývá to z projektu rozdělení společnosti Metropol TV, které zveřejnila pro věřitele zúčastněných firem, zjistil MediaGuru.cz.

Zájem o koupi TV Pětka a Metropol TV potvrdila v minulém týdnu společnost Empresa Media, vlastnící na televizním trhu TV Barrandov. Podle informací MediaGuru.cz už k dohodě o převodu akcií došlo, když do té doby jediný akcionář Ivan Ondřejka se dohodl na prodeji 100 % akcií ve společnosti Metropol Production, pod kterou patří právě Metropol TV.

Jediným společníkem nově vzniklé firmy TV 5 Plus se základním jměním 200 tis. Kč bude společnost Metropol Production, stávající společník firmy Metropol TV. Jednatelem firmy je Jan Mrázek. Vznik TV 5 Plus ale neznamená, že firma Metropol TV zanikne. Po odštěpení pod ní stále zůstane mj. internetová doména metropol.cz, licence k provozování programu Metropol či některé ochranné známky spjaté s TV Metropol.

Ostatní majetek má přejít do společnosti TV 5 Plus. Týká se to zřejmě i licence pro vysílání TV Pětka. Společnost by ale za určitých okolností nemusela žádat o souhlas Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, záleží na tom, v jaké úrovni se změna vlastníka držitele licence bude odehrávat.

Do společnosti TV 5 Plus má přejít deset zaměstnanců Metropol TV včetně např. generálního ředitele TV Pětka Marka Vítka, výkonného ředitele Pavla Attela či obchodního ředitele Pavla Jamného.  

Obchodní rejstřík už ze statutárních orgánů společnosti vymazal k 3.1. 2013 členy představenstva spjaté s dosavadním fungováním televize a jako nového člena představenstva zapsal zmíněného Jana Mrázka.

TV Pětka a TV Metropol se dostaly do potíží poté, co investorovi obou televizí, Luboši Měkotovi, byly zablokovány finanční účty pro podezření z podvodu v kauze Mostecké uhelné společnosti. Měkota tak nemá finanční zdroje k tomu, abych chod televizí zabezpečil.

-mav-