Hru Pokémon Go hraje v Česku 7 % online populace

úterý, 19. července 2016, 15:33 Aktuality, Internet & Mobil, Výzkum MediaGuru

O hře Pokémon Go, která do Česka oficiálně vstoupila tento víkend, slyšela více než polovina české online populace (58 %). Hraje ji 7 % internetových uživatelů starších 15 let. Ukázal to aktuální výzkum společnosti Nielsen Admosphere.

Zaznamenali jste hru Pokemon Go

Celkem nepřekvapivě se ke hře  nejvíce hlásí nejmladší věková skupina 15–24 let: ve svém chytrém zařízení už má hru nainstalovanou čtvrtina z nich, zatímco z respondentů starších 35 let ji nehraje takřka nikdo.

Ti, kteří o hře slyšeli, ale zatím ji nehráli, dále odpovídali na to, zda přemýšlí, že ji v budoucnu budou hrát: více než tři čtvrtiny se přitom shodly na tom, že ne. K hraní se chystá 15 %.

Premyslite o tom ze hru Pokemon Go budete hrat (002)

Pokémon Go, hra pracující s rozšířenou realitou, byla celosvětově uvedena na trh 6. července. V krátké době se dostala do čela žebříčku nejstahovanějších aplikací Google Play i iTunes. Nebývalý úspěch pomohl akciím firmy Nintendo, která spolu s herním start-upem Niantic a společností Pokémon Company za aplikací stojí. Tržní hodnota japonského výrobce herních konzolí a her se od uvedení hry zdvojnásobila.

Ve středu navíc bude v Japonsku uvedena první sponzorovaná lokace. Sponzor, jímž bude podle informací serveru TechCrunch fastfoodový řetězec McDonald’s, může vytvořit na zvoleném místě tzv. posilovny, kde mohou chycené příšerky trénovat a soupeřit.

Více se o hře Pokémon Go můžete dočíst zde

-stk-