Plzeňský Prazdroj rozvíjí spolupráci s minipivovary

pátek, 6. září 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Po spolupráci s pivovarem Matuška se Plzeňský Prazdroj spojuje s brněnským Parním pivovarem Hauskrecht.

Petr Hauskrecht z Parního pivovaru Hauskrecht uvařil speciál spolu s Václavem Berkou z Plzeňského Prazdroje, zdroj: Plzeňský Prazdroj.

Petr Hauskrecht z Parního pivovaru Hauskrecht uvařil speciál spolu s Václavem Berkou z Plzeňského Prazdroje, zdroj: Plzeňský Prazdroj.

Plzeňský Prazdroj nadále rozvíjí svou spolupráci s minipivovary. Po pivovaru Matuška se nyní spojuje s brněnským Parním pivovarem Hauskrecht, s nímž uvařil polotmavý speciál American Amber Lager. Ten bude po celé září nabízen ve zhruba 1 500 hospodách zapojených do programu Volba sládků.

„Pivo jsme uvařili v Prazdroji i v pivovaru Hauskrecht podle stejné receptury. Ve vybraných hospodách v Brně bude během září k dostání z várky uvařené v brněnském minipivovaru. Jinde v Čechách a na Moravě si pak mohou lidé vychutnat stejné pivo uvařené v Prazdroji. Věřím, že se najdou milovníci piva, kteří ochutnají jak várku uvařenou u nás, tak i tu brněnskou,“ komentuje emeritní vrchní sládek Prazdroje Václav Berka.

„Touto společnou akcí chceme ukázat, že nezáleží na tom, jak je pivovar velký, ale jak k pivu přistupuje a jakou mu věnuje péči,“ doplňuje kolega sládek Petr Hauskrecht.

Zájem o minipivovary ze strany velkých pivovarů v posledních letech roste v závislosti na sílícím zájmu českých spotřebitelů o regionální piva. Budějovický Budvar například spolupracuje s minipivovary, kterým pomáhá s expanzí do zahraničí. Pivovary Staropramen nedávno koupily Pardubický pivovar. V současnosti je v České republice 440 minipivovarů, které přibývají v průměru jeden nový týdně. 

-stk-