Pivovary Staropramen přivádějí do ČR značku Blue Moon

čtvrtek, 24. října 2019, 16:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Americká značka řemeslného piva Blue Moon rozšíří na českém trhu portfolio společnosti Pivovary Staropramen.

Americká značka řemeslného piva Blue Moon vstupuje na český trh, zdroj: Pivovary Staropramen.

Americká značka řemeslného piva Blue Moon vstupuje na český trh, zdroj: Pivovary Staropramen.

Společnost Pivovary Staropramen přivádí do České republiky americké řemeslné pivo Blue Moon Belgian White, které patří do portfolia jejího vlastníka pivovarské skupiny Molson Coors.

Poprvé bylo pivo Blue Moon na českém trhu představeno na konci září v rámci Prague Bar Show 2019. Nyní je distribuováno do obchodů a restaurací, přičemž dostupné bude ve skleněných lahvích o objemu 0,33 l, a také v čepované podobě. „Značku Blue Moon si oblíbili nejen konzumenti ve Spojených státech amerických, ale i konzumenti v dalších více než 25 zemích světa, a to jak kvůli jeho výjimečné a zároveň velmi příjemné pivní chuti, tak způsobu servírování, který přináší do pivního světa osvěžení. Věříme, že český pivní trh toto osvěžení ocení a že si značka své příznivce najde i u nás,“ uvádí Vladimíra Formánková, marketingová ředitelka společnosti Pivovary Staropramen.

Hlavní cílovou skupinou značky jsou mladí lidé nad 25 let žijící ve velkých městech, kteří při návštěvě gastropodniků vyhledávají unikátní zážitky, nejde jim o to dát si „jedno“. Od toho se bude odvíjet i výběr podniků, kde bude Blue k dostání. V nabídce by měly mít zahraniční prémiová i řemeslná piva. Servírovat se bude s rituálem – s plátkem pomeranče, který zdůrazňuje ovocnou chuť i vůni prokvašeného nefiltrovaného pšeničného piva.

Do konce roku Blue Moon podpoří PR aktivity a komunikace v místě prodeje. Další podpora bude následovat v příštím roce.

Příběh značky Blue Moon započal v roce 1995 v americkém státě Colorado. Založil ji Keith Villa, vrchní sládek tamního pivovaru Sandlot, který se po získání z pivovarnictví na univerzitě v Bruselu rozhodl uvařit pšeničné pivo inspirované těmi belgickými. Na americkém trhu si drží v kategorii řemeslných piv první pozici.

-stk-