Pivovarský dům v Praze znovu otevřel, čepuje vlastní pivo

sobota, 1. října 2022, 08:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pražskou restauraci Pivovarský dům v Ječné ulici letos v polovině roku převzala skupina Benedict group a jeho provoz obnovila.

Pražskou restauraci Pivovarský dům v Ječné ulici letos v polovině roku převzala skupina Benedict group. Předchozímu majiteli ale zkomplikovala podnikání pandemie covidu i následný růst cen energií, proto se rozhodl restauraci prodat. Minipivovar, který je součástí prostoru restaurace, rovněž dále funguje. Jeho provoz zajišťuje Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha.

„Zaujmout chceme jak klasické pivaře, tak i návštěvníky, kteří stále vyhledávají nové chuťové zážitky. Ročně zde plánujeme uvařit až 40 různých druhů piva,“ říká spolumajitel a sládek Břevnovského pivovaru Aleš Potěšil, který má minipivovar na starosti.

Prostory restaurace prošly po změně vlastníka výraznou obměnou. Zrekonstruována byla celá přední část, bar a skleněné výlohy do Ječné ulice. Ve výlohách se nově nachází „chodník slávy", na kterém je zvěčněno asi 30 významných osobností, které se výrazně zapsaly do dějin českého pivovarství.

„Investovali jsme i do kuchyně a pivního hospodářství, které jsme přizpůsobili aktuálním trendům,“ uvedl jednatel Pivovarského domu Benedict Martin Herold.

Restaurace klade důraz na synergii české kuchyně a piva. Specialitou je místní pomalu tažený guláš Benedict nebo konfitované kachní stehno se zelím z červené řepy. Restaurace si také peče vlastní chléb a díky tomu se do budoucna nabízí i hlubší spolupráce kuchyně s pivovarem. Ať už využitím pivovarských kvasinek na kynutí chleba nebo sladu jako přísady, či naopak vařením piva z žitného chleba.

Cílem restaurace je nabízet i příležitostní a tematicky zaměřené jídelní menu. Kuchyni má na starosti spolumajitel a šéfkuchař v jedné osobě Ondřej Doleček. Ten ve své profesní kariéře vedl mimo jiné kuchyni v Café Louvre nebo italskou La Corte.

S cílem uspokojit co nejširší spektrum zákazníků byla rovněž navázána spolupráce s vinařstvím Arte Vini, zastoupené someliérem Přemyslem Sovou

-mav-