O komunikaci firmy Raylyst se postará agentura FYI Prague

pátek, 15. března 2024, 11:05 Aktuality, PR MediaGuru

Do diskuze o současnosti a budoucnosti české energetiky chce Raylyst přinést pohled a názor evropského velkoobchodu. Pomůže jí agentura FYI Prague.

Jan Kameníček, zdroj: Raylyst, České přístavy

Jan Kameníček, zdroj: Raylyst, České přístavy

Miliardový distributor solárních technologií Raylyst podnikatele Jana Kameníčka se po pěti letech na trhu rozhodl otevřít médiím a na pomoc si k tomu vybral PR agenturu FYI Prague. Společnost Raylyst Solar byla na začátku března označena magazínem Financial Times za nejrychleji rostoucí firmu Evropy a nyní ji čeká další profilace ve zpravodajských i odborných médiích. 

Raylyst je distributorem solárních technologií, k jeho zákazníkům patří více než tisícovka firem v Německu, Itálii a Rakousku i tuzemský Woltair, FUSO Energo nebo taktéž PV servis Plus.

„K našemu podnikání patří znalost situace na čínském a evropském trhu a velmi přesná predikce cen solárních panelů, které se chovají vlastně komoditně. Představovat ale chceme i pokročilé technologie a ty nejzajímavější novinky. Hledali jsme proto partnera, který nám na denní bázi pomůže jak ve zpravodajských, tak odborných médiích,“ uvádí k nově zahájené spolupráci s agenturou FYI marketingový ředitel Raylyst Solar Michal Petřek.

Raylyst Solar vznikl v roce 2018 a jeho zakladatelem a majitelem je dnes sedmadvacetiletý podnikatel Jan Kameníček. Firma do Evropy dodává fotovoltaické panely i další pokročilé solární technologie. Svým zákazníkům přitom nabízí nejen nákup a logistiku zboží, ale také technické konzultace a pomoc s projektovým plánováním velkých pozemních elektráren. V posledních dvou letech společnost zaznamenala strmý růst, každý měsíc prodá desítky tisíc solárních panelů u nás i v Evropě a obrat firmy dosáhl v roce 2022 výše 2,7 miliardy korun. Na byznysové úspěchy chce navázat i profesionální a strategicky vedenou komunikací.

Agentura FYI Prague vedle Raylyst již spolupracuje i s českým výrobcem tepelných čerpadel Master Therm, který je čerstvě součástí tuzemského holdingu ATREA, a projektově i s dalšími organizacemi v oboru. „Energetika je velmi dynamické odvětví, kterému je radost se věnovat. A přestože trh a jeho nastavení spíše dohání schopnosti tuzemských firem, jsem velmi ráda, že můžeme inspirovat nejen koncové zákazníky a instalační firmy. Sázka na obnovitelné zdroje se totiž vyplácí, a těžko budete hledat lepší příklad než Raylyst,“ uvádí za agenturu Kateřina Kubatová, která komunikaci klientů v oboru energetiky v FYI vede.

Seniorní konzultantka se do týmu agentury přidala před necelým rokem se zkušenostmi z PR v poradenské společnosti PwC anebo agentuře Hero & Outlaw, kde spolupracovala se společností SOLEK nebo developerem Sekyra Group. O agendu energetiky od té doby rozšiřuje i široké portfolio klientů FYI.

-mav-