Balšínek: Informace o mém nástupu na Novu jsou lživé

pondělí, 05. prosince 2011, 14:21 Tisk, TV MediaGuru

Dalibor Balšínek oponuje informacím HN. Odmítá, že by se měl stát novým ředitelem zpravodajství TV Nova a že by Lidové noviny byly na prodej.

Člen představenstva mediální skupiny Mafra a šéfredaktor Lidových novin Dalibor Balšínek v reakci pro MediaGuru.cz odmítl, že by se měl stát novým ředitelem zpravodajství TV Nova. Tuto informaci v pátek přinesly Hospodářské noviny. Balšínek navíc dodává, že už před třemi týdny HN zveřejnily nepravdivou informaci o možné koupi Lidových novin majitelem mediální agentury Médea Jaromírem Soukupem.

„V průběhu tří týdnů jde už o druhou nepravdivou informaci Hospodářských novin. Není pravda, že Lidové noviny jsou na prodej. O takovém kroku Mafra v žádném případě neuvažuje. Stejně tak není pravda, že nastupuju na jakoukoli pozici do televize Nova,“ uvedl Dalibor Balšínek. Popřel také to, že by měl už před třemi lety do Novy nastoupit, jak bylo v článku rovněž uvedeno. „Nejednalo se o TV Nova,“ doplnil.

Přestože o pozici šéfa zpravodajství na TV Nova se už na mediálním trhu delší dobu spekuluje, také informace MediaGuru.cz ze začátku minulého týdne naznačovaly, že Dalibor Balšínek nepovede zpravodajství nejsledovanější televizní stanice. O tom, kdo by se měl stát případným nástupcem stávajícího ředitele Martina Ondráčka, zatím není jasno.

Šéfredaktor Lidových novin dává výše zmíněné informace HN o jeho osobě a o Lidových novinách do souvislosti s autorem těchto článků, Jaroslavem Pleslem. Oba se znají z doby, kdy Plesl v Lidových novinách před svým odchodem do HN působil. „Už letos na jaře musela Mafra prostřednictvím našeho právníka upozornit vydavatelství Economia na chování Jaroslava Plesla, protože mě obtěžoval vulgárními SMS,“ říká Balšínek. MediaGuru.cz má k dispozici dopis, který Mafra vydavatelství Economia adresovala včetně přesného znění zmíněných SMS. Kvůli jejich značné vulgaritě je ale jejich přepis nepublikovatelný.

Economia celou věc uzavřela tím, že SMS nebyly posílány z čísla mobilního telefonu evidovaného v majetku vydavatelství. Situace se ale poté uklidnila.

-mav-