Nejziskovější mediální firmou v Česku je Seznam

pondělí, 13. února 2012, 10:30 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová společnost Seznam.cz dosáhla z českých mediálních firem nejvyššího zisku podle posledních dostupných dat za rok 2010.

To, že společnost Seznam.cz je žádaným zbožím na českém mediálním trhu, potvrzuje i pohled na poslední dostupné výsledky hospodaření českých mediálních firem. Za rok 2010 to byl totiž právě tuzemský internetový lídr, který vydělal nejvíce ze všech mediálních provozovatelů. Za rok 2011 přitom podle generálního ředitele Pavla Zimy přesáhne provozní zisk Seznam.cz hranici 1 mld. Kč.

Mezi nejziskovější české mediální firmy se dále řadí Ringier Axel Springer CZ, který je s velkým náskokem nejziskovějším vydavatelstvím v tuzemsku. Celkový výsledek za rok 2010 uvádíme v souhrnu také s tiskárenskou společností Ringier Print.

Provozovatelé komerčních televizních stanic, CET 21 (skupina Nova) a FTV Prima (skupina Prima) své zisky v roce 2010 snížily (zejména CET 21, která tím v roce 2010 přišla o pozici mediální firmy s nejvyšším ziskem v Česku).

Také rádiové i outdoorové společnosti se svými výdělky dostávají mezi nejvýdělečnější mediální společnosti. Platí to zejména o skupině Lagardere a společností tvořících skupinu JCDecaux.

Top mediální firmy s nejvyšším ziskem za rok 2010

Zdroj: účetní uzávěrky 2010

-mav-