Nejúspěšnější kampaně na Twitteru

úterý, 25. září 2012, 10:44 Internet & Mobil MediaGuru

V Česku méně populární Twitter nabízí možnosti pro brand engagement, produktovou komunikaci i zákaznickou podporu. Prohlédněte si nejúspěšnější kampaně vytvořené pro tuto sociální síť.

Druhá největší světová sociální síť je sice omezena 140 znaky, dokážou-li však marketéři toto omezení překonat, je v podmínkách pro komerční využití mnohem flexibilnější než jinak marketingově dominující Facebook. Následující kampaně se liší provedením i cílem, který sledují. Přesto je však každá z nich inspirující a rozhodně stojí za pozornost.

Mercedes
Jedna z dosud největších kampaní na Twitteru vůbec. Automobilka Mercedes v ní vyslala čtyři týmy napříč různými městy. Automobily však byly namísto klasického paliva poháněny tweety jejich příznivců na Twitteru, a to v poměru 1 tweet = 1 míle.

 

Uniqlo
Prodejní sílu Twitteru si vyzkoušela módní značka Uniqlo, která na svou stránku umístila desítku produktů. Čím více o tomto zboží lidé tweetovali, o to bylo levnější. Cena některého z nich tak spadla až na polovinu.

Coca-Cola
Nápojový gigant z americké Atlanty avizoval, že veškeré tweety týkající se jednoho z fotbalových utkání v Latinské Americe vytiskne na konfety a vypustí přímo na stadionu. Návštěvníky sportovní události tak firma doslova zavalila jimi vytvořeným obsahem.

 

Old Spice
Ve výběru nejlepších kampaní samozřejmě nelze vynechat videoodpovědi Muže, jehož vůni může mít i váš muž, které byly připraveny na základě dotazů položených na Twitteru.

 

Powerade
Výrobce sportovních nápojů Powerade využil zvyku uživatelů Twitteru komentovat probíhající sportovní zápasy. Při vybraných utkáních proto spustil následující živě aktualizovanou infografiku.

 

Bonafont
Brazilský výrobce nápojů se ve své twitterovské kampani zaměřil na pitný režim. Svým následovníkům na této sociální síti proto nabízí ledničku, která upozornění na pravidelný přísun tekutin tweetuje pokaždé, když ji uživatel otevře. V případě, že tak dlouho neučiní, obdrží opět pomocí Twitteru upozornění, že je třeba pít pravidelně.

Orange
Mobilní operátor Orange nabídl svým zákazníkům zaslat jejich následovníkům na Twitteru malý dárek.

American Express
Proměnit mřížku, tedy znak pro Twitter typický, v něco hodnotnějšího se ve své kampani pokusila firma American Express.

Sbírka Eddieho Terstalla
Holandský filmař měl problém zajistit finance pro rozpočet svého plánovaného snímku. To se mu podařilo až poté, kdy rozběhl následující kampaň na Twitteru.

Turkcell
Kampaň tureckého telefonního operátora k propagaci využila jednoduchých poznámkových bločků.

-lmr-