Potvrzeno: Bauer Media kupuje Stratosféru

středa, 24. října 2012, 15:36 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Bauer Media přebírá vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra. Upevňuje tak své postavení na magazínovém trhu.

Vydavatelství Bauer Media ve středu oficiálně potvrdilo koupi 100% obchodního podílu ve vydavatelstvích Stratosféra a Hearst-Stratosféra. „Touto akvizicí se dále upevní pozice Bauer Media na českém reklamním a distribučním trhu. Stávající portfolio se rozšíří o dvanáct titulů, mimo jiné o známé časopisecké značky jako Cosmopolitan, Harper’s Bazaar a Esquire,“ oznámil generální ředitel vydavatelství Jaromír Skopalík.

Poloviční podíl ve Stratosféře patřil přes společnost Rock Media Antoninu Herbeckovi, který vydavatelství Stratosféra v Česku založil a vybudoval. Podíl ve Stratosféře mělo i vydavatelství Sanoma, a to ve společném podniku s americkým Hearstem (Sanoma Hearst Prague). Sanoma tak ze Stratosféry majetkově vystoupila.

Společně s podílem v obou vydavatelstvích Bauer Media získává rovněž podíl v distribuční společnosti Mediaprint & Kapa. Zde měla Stratosféra podle údajů z letošního července cca 19% podíl.

Jak už jsme dříve informovali, Bauer Media touto akvizicí odpovídá na krok velkého rivala, vydavatelství Burda, které v loňském roce stoprocentně ovládlo Hachette Filipacchi 2000 (dnes Burda Media 2000), čímž posílilo v segmentu lifestylových titulů.

„Touto akvizicí získá opětovně Bauer Media vedoucí postavení na inzertním trhu. Vedoucí pozici mezi vydavatelstvími časopisů potvrzuje aktuální průzkum čtenosti, kdy celkový počet čtenářů vzroste díky akvizici z 3,2 na téměř 4 miliony,“ uvedl Jaromír Skopalík.

Stratosféra a Hearst-Stratosféra se orientuje na vydávání lifestylových časopisů, kde se řadí k nejvýznamnějším vydavatelům v segmentu. Mezi její nejznámější značky patří např. Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Esquire, Dolce Vita, Jackie či Style. V portfoliu má také motoristické magazíny (Top Gear, Speed, Autocar). Bauer Media je vydavatelem zejména vysokonákladových titulů pro ženy, magazínů společenských, TV guidů a titulů pro mládež.

-mav-