Reklamy na Super Bowl si pohrávají s napětím

úterý, 28. ledna 2014, 18:03 Reklama MediaGuru

Finále americké fotbalové ligy je i tradičně i svátkem reklamy. Letos se odehraje v neděli 2. února.

V USA představuje finále americké fotbalové ligy Super Bowl vrcholnou televizní událost. Naznačuje to mimo jiné i skutečnost, že reklamní prostor je obvykle vyprodán měsíce dopředu. Letos reklamní zadavatele neodradila ani cena čtyř milionů dolarů za 30 sekund, tj. o 200 tisíc dolarů více než v loňském roce, ani nedávno vydaná studie společnosti Communicus o tom, že až 80 % reklam na Super Bowl neprodává.

Zadavatelé na Super Bowl neváhají zaplatit i takové hvězdy, jako je Arnold Schwarzenegger nebo Ben Kingsley, které se již nyní objevují v záhadných teaserech, na jejichž odhalení si diváci musí počkat do neděle.

Někdejší kalifornský guvernér, terminátor a predátor Arnold Schwarzenegger si letos zahrál v  kampani na pivo Bud Light společnosti Anheuser-Busch InBev. V době vysílání Super Bowl se objeví celkem dva spoty, jeden 60s a jeden 30s, které odhalí to, co již nyní naznačuje sada šesti tajemných teaserů (přinášíme na ukázku dva ze série).

Britský herec Ben Kingsley, představitel Mandarina ve filmu Iron Man 3, vystupuje ve spotu značky Jaguar s názvem „Good to Be Bad“, odkazující na microsite BritishVillains.com.

Další automobilová značka Kia vsadila na Laurence Fishburna alias Morphea z Matrixu.

Volkswagen ve své kampani ukazuje, jak pečlivě a přesně připravuje svou skvělou kampaň. Paroduje tak „algoritmus dokonalé reklamy“, podle něhož úspěch zaručí štěňata, děti, dinosauři, bikiny, piráti a taky Carmen Electra či Abraham Lincoln.

Nakonec ze všeho vyhrály křídla, která německým vývojářům narostou pokaždé, co jejich vůz překročí hranici 100 tisíc ujetých mil.

Před Super Bowl napíná i značka M&Ms se svou žlutou lentilkou, která je unesena neznámo kam.

Již finální dva spoty zveřejnila například automobilka Hyundai. Do jednoho z nich (s názvem „Nice“) obsadila Johnyho Galeckiho, představitele Leonarda ze seriály Teorie velkého třesku. Voiceover namluvil Jeff Bridges, známý například z filmů Crazy Heart či Opravdová kuráž. Druhý spot pak ukazuje šestý smysl otců.

Tradičně se s finále americké fotbalové ligy spojuje automobilka Audi. Po Upíří party a Maturitním večírku svých 60 sekund věnuje dobrvavě neboli kompromisu mezi dobrmanem a čivavou.

Značka pánské kosmetiky Axe ve své kampani „Make love. Not war“ nabádá k lásce.

A oděvní značka H&M s Davidem Beckhamem zkusí poprvé v historii nakupovat přes televizní ovládač.

-kch-