Druhý kanál Šlágr TV zahájí nejspíš v květnu

čtvrtek, 20. března 2014, 14:51 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání přidělila licenci pro vysílání druhého kanálu Šlágr TV.

S největší pravděpodobností od 1. května 2014, by se v éteru mohl objevit druhý hudební kanál společnosti Šlágr TV, řekl MediaGuru.cz výkonný ředitel televize Robert Kvapil. Rozšíří tak nabídku hudebních kanálů společnosti, která do digitálního celoplošného pozemního vysílání vstoupila na jaře 2013 s konceptem lidového hudební televize.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti licenci na svém zasedání v tomto týdnu, informovala ve čtvrtek v oficiální zprávě. Šlágr TV získává licenci pro program Šlágr TV 2, nejde ale o konečný název druhého kanálu. „O názvu kanálu jsme už rozhodli, zatím ho ale nebudeme zveřejňovat,“ dodal Robert Kvapil.

Programově chce druhý kanál Šlágr TV mířit na mladší publikum, než které oslovuje hlavní kanál Šlágr TV. „Nechceme, aby nový kanál konkuroval Šlágr TV," přiblížil Robert Kvapil. Základní cílovou skupinou mají být diváci ve věku 35-55 let. O jaký hudební žánr se chce druhý kanál Šlágr TV především opírat, zatím zástupci televize neupřesnili.

Nová stanice v portfoliu Šlágr TV nebude vysílat ve stejném multiplexu jako hlavní stanice. Kvůli obsazenosti třetího multiplexu aktuálně zvažuje vstup do multiplexu Českých Radiokomunikací nebo do multiplexu 4 podnikatele Radima Pařízka.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika, která televizi poskytuje svůj obsah. Televize Šlágr zahájila v pilotním celoplošném vysílání loni na podzim, od dubna 2013 přešla na plný ostrý provoz. Majitelem televize je Karel Peterka. Průměrný podíl na sledovanosti dosahuje v letošním březnu v širší skupině diváků starších 15 let 1,3 %, u diváků nad 55 let je vyšší a pohybuje se na 2,3 %.

-mav-