Economia startuje videokanál od Drtinové a Veselovského

pondělí, 26. května 2014, 19:53 Internet & Mobil MediaGuru

Projekt internetové televize DVTV Daniely Drtinové a Martina Veselovského zahájí v úterý 27. května.

Od úterý 27. května 21:00 se poprvé představí nový projekt DVTV dřívějších moderátorů České televize Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Připravovat budou videa z politického, ekonomického a společenského života, která budou distribuována na webové stránky internetového portfolia Economie – tj. webů iHned.cz, Aktuálně.cz či Centrum.cz.

Projekt byl slavnostně představen v pondělí v newsroomu vydavatelství Economia mj. za účasti předsedy představenstva Economie Kamila Čermáka, ředitele redakcí Vladimíra Piskáčka, obchodního ředitele Pavla Vopařila – a hlavních tváří nového projektu Daniely Drtinové a Martina Veselovského.

Daniela Drtinová, Martin Veselovský a Kamil Čermák na slavnostním zahájení.
Daniela Drtinová, Martin Veselovský a Kamil Čermák na slavnostním zahájení.

Economia předpokládá, že denně díky exkluzivní smlouvě s DVTV vyrobí 30-50 minut videobsahu, který umístí na své servery, a to podle jejich zaměření. Byznysové příspěvky bude směřovat především na iHned.cz, politické na Aktuálně.cz či Centrum.cz a lifestylové na Žena.cz. Styčným serverem pro videobsah bude Aktuálně.cz, který je díky nedávnému redesignu nejlépe vybaven pro distribuci obsahu na různých komunikačních platformách. Denně vznikne cca 3-5 videí různé délky. Vysílání začne každý den vždy v 21:00. Economia tím předběhne relaci Události, komentáře, ve které oba moderátoři dříve působili a která začíná až po 22:00. Videa se budou natáčet jak v newsroomu Economie, tak i v terénu.

Diváci budou mít přístup k videím zdarma. Projekt bude financován z prodeje reklamy, který už Economia zahájila. Opírat se chce především o příjmy z videoreklamy. Vedle standardních formátů umístěných před začátkem video příspěvku – a v případě jeho delší stopáže i uvnitř – nabízí i nový reklamní formát, tzv. companion. Prodává ho výhradně k projektu internetové televize DVTV. Spočívá v kombinaci videospotu a banneru, který se objeví u zvoleného videa.

Jak velkou návštěvnost a sledovanost Economia očekává, nesdělila. Předpokládá ale, že nový projekt jí pomůže k dalším zdrojům příjmů a že rozšíří svou obsahovou nabídku nejen z hlediska žánru, ale i mediatypu. Do svého portfolia totiž nově začleňuje videokanály. Prvním videokanálem budou obsahy dodávané DVTV. Další videokanály mohou vznikat i od jiných dodavatelů nebo v rámci Economie. „Chceme být ekonomicky soběstační, což v dnešní době není žádná legrace. Chceme být naprosto nezávislí a chceme prošlapávat a objevovat nové cesty. Věříme, že video v integrovaném newsroomu tou cestou je,“ uvedl na zahajovacím setkání předseda představenstva Kamil Čermák.

Economia se na výrobě videobsahu s Martinem Veselovským a Danielou Drtinovou, resp. se společností Diskurz TV, dohodla letos na začátku května. Smlouva byla podepsána na období tří let, videa bude Diskurz TV pro Economii dodávat na exkluzivní bázi. Podle předsedy představenstva společnosti Economia Kamila Čermáka původní publicisticko-zpravodajský videobsah tohoto typu zatím nikdo na českém trhu nenabízí.

Studio pro výrobu obsahu je umístěno uvnitř newsroomu Economie.
Studio pro výrobu obsahu je umístěno uvnitř newsroomu Economie.

-mav-