Pavel Šafr končí ve vedení týdeníku Reflex

úterý, 06. května 2014, 13:57 Lidé, Tisk MediaGuru

Stávající šéfredaktor týdeníku Reflex Pavel Šafr rezignoval na svou funkci.

Po roce odchází Pavel Šafr z vedení týdeníku Reflex. Své rozhodnutí v úterý oznámil generální ředitelce vydavatelství Ringier Axel Springer CZ Libuši Šmuclerové.

„Rozhodl jsem se na základě našeho včerejšího rozhovoru rezignovat na pozici šéfredaktora Reflexu. Vaši nabídku na delší dovolenou tedy nepřijímám, jakkoli ji považuji za velkorysou.

Reflex pod mým vedením stál na straně elementárních hodnot demokratické a svobodné společnosti. Stál na straně občanských svobod a vystupoval proti populismu a autoritářství. Mým cílem byla novinářská poctivost vůči čtenářům a vůči České republice. Bavilo mě psát nahou pravdu. A to i přes jisté nepochopení části tuzemské elity. Doufám, že tuto linii titulu v osobě nového šéfredaktora zachováte.

Je mi velice líto, že jsem ztratil Vaši podporu. Jistě chápete, že bez této podpory svoji funkci nemohu vykonávat,“ sdělil Pavel Šafr ve své rezignaci Libuši Šmuclerové, kterou má MediaGuru.cz k dispozici.

Společnost Ringier Axel Springer CZ v reakci na rezignaci uvedla, že Pavel Šafr měl vždy plnou podporu od vedení společnosti, včetně absolutní novinářské svobody a finančního řízení v rámci schváleného rozpočtu. „Pavlovi Šafrovi jsem nabídla jako řešení jeho nelehké osobní situace placenou zdravotní dovolenou. Rozhodl se jinak, což mě osobně mrzí, navíc mám o jeho rezignaci jen mail nic víc,“reagovala generální ředitelka Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerová.

 

Šafr se do vedení Reflexu vrátil po dvou letech před rokem. Ve vedení vystřídal Ivana Hamšíka. Do vedení společenského týdeníku nastupoval z vedení skupiny Blesk vydavatelství Ringier Axel Springer CZ.

Po změně majitele společnosti Ringier Axel Springer, kterou na konci dubna převzala společnost Czech News Center podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, se změna ve vedení Reflexu očekávala.

-mav-