Adam Javůrek nastoupí do Českého rozhlasu

středa, 30. července 2014, 06:00 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Internetový žurnalista Adam Javůrek nastupuje v pátek do Českého rozhlasu do Centra zpravodajství.

Internetový žurnalista a odborník Adam Javůrek začne od pátku 1. srpna pracovat pro Český rozhlas. Uvedl to na svém twitterovém účtu s odkazem na středeční článek serveru Lupa.cz.

Javůrek míří do Centra zpravodajství, kde má pomáhat s novými médii na internetu a se školením multimédií redaktorů Českého rozhlasu. MediaGuru.cz řekl, že se nejedná o stejnou pozici, jakou v ČRo zastával bývalý analytik Filip Rožánek a že tedy nejde o výměnu. Rožánek od srpna přichází na pozici editora inovací společnosti Economia.

Právě post editora inovací v Economii Adam Javůrek před měsícem opustil. Před nástupem do Českého rozhlasu se rozhodl pro čtyřtýdenní volno.

Javůrek začal na internetu publikovat v roce 1999, brzy se zaměřil na problematiku online médií a nových trendů v komunikaci. V roce 2003 dostal za propagaci internetové žurnalistiky prestižní ocenění Novinářská křepelka. Pracoval i v týdeníku Respekt jako vedoucí internetových projektů či jako externí konzultant a školitel firmy Dobrý web (copywriting). Jeho hlavní specializací je využití sociálních sítí, user generated contentu, location based services a copywriting.

-mav-