Bauer z trhu stahuje magazín pro ženy Jackie

úterý, 23. září 2014, 08:14 Tisk MediaGuru

Bauer Media Praha upravuje portfolio, vyřazuje z něj magazín pro ženy Jackie.

Ženský měsíčník Jackie, který přešel do portfolia Bauer Media akvizicí společnosti Stratosféra, z nabídky tištěných titulů zmizí. Vydavatelství Bauer Media Praha se vydávání titulu rozhodlo ukončit. Informaci MediaGuru.cz potvrdila ředitelka vydavatelství Bauer Media Alena Černá. „Další investice do titulu jsme vzhledem k jeho ekonomickým výsledkům nepovažovali za smysluplné,“ zdůvodnila.

Magazín Jackie vycházel původně jako týdeník, před více než dvěma lety přešel na měsíční periodicitu. Zaměřoval se na profily úspěšných žen, věnoval se módě, kráse, zdraví či gastronomii. V prodeji je aktuálně zářijové číslo, které by mělo být posledním.

Po akvizici bývalého vydavatelství Stratosféra (dnes Bauer Media Praha) jde o další titul, který se Bauer rozhodl ukončit. Už dříve uzavřel vydávání titulů Style, Family Star, Love Star a Autocar. V portfoliu Bauer Media Praha tak zůstávají licenční značky Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Esquire, magazín Dolce Vita a motoristické Speed a Top Gear.

Sesterská společnost Bauer Media je zase vydavatelem převážně vysokonákladových titulů, např. Rytmus života, Pestrý svět, Tina, Claudia, Chvilka pro Tebe, televizních magazínů, lifestylového Žena a život či titulů pro mládež (Bravo) aj.

-mav-