Deník MFD upravuje design, vychází v novém

úterý, 14. října 2014, 07:37 Tisk MediaGuru

MF Dnes se v úterý představuje v upravené podobě a s novými magazínovými přílohami.

Od úterý 14. října je v prodeji nová podoba deníku MF Dnes. Na titulní straně došlo k posunutí loga na levou stranu a k prohození poutací lišty a loga. Tím se zvýraznila témata, poutaná v horním pásku. Nový je i font písma či  použití barev na titulní straně. Celkově bylo záměrem grafiku vyčistit, uvedl už dříve vydavatel deníku, skupiny Mafra.

„Snažili jsme se grafickou úpravu vyčistit a zjednodušit, zpřehlednit stránky a zbavit je nečistot usazených za dobu, která uplynula od poslední vizuální proměny listu. Zároveň jsme dbali, aby to nebyla změna radikální," zdůvodňuje v úterním vydání MF Dnes šéfredaktor Jaroslav Plesl. 

Společně s novou podobou deníku odstartují i novinky v magazínových přílohách deníku. V úterý 14.10. vychází v magazínové podobě poprvé příloha Test Dnes, která tak změní dosavadní novinový design na časopisecký. V pátek 17. října odstartuje nová příloha Rodina Dnes zaměřená na rodiče školáků a na školáky.  V sobotu se v nové, rovněž magazínové příloze představí titul Víkend, který dosud vychází v novinovém formátu.

Nová titulní strana MF Dnes, úterý 14.10. 2014

MFD_nova

Náhled druhé strany MF Dnes, úterý 14.10. 2014

MFD_nova_2

Dřívější podoba titulní strany MF Dnes, pondělí 13.10. 2014

MFD_stara

-mav-