MF Dnes vyjde v příštím týdnu v novém designu

čtvrtek, 09. října 2014, 07:34 Tisk MediaGuru

V úterý 14. října se deník MF Dnes objeví v prodeji v nové podobě, změní se umístění loga deníku.

Druhý nejprodávanější tuzemský celostátní deník MF Dnes mediální skupiny Mafra připravil facelift deníku a další změny, které se čtenářům poprvé představí v úterý 14. října. Deník vyjde v upraveném designu, viditelné změny budou zejména na titulní straně deníku. „Nejde o revoluční změny, spíše o drobné úpravy,“ přiblížil MediaGuru.cz záměr šéfredaktor Jaroslav Plesl.

Logo deníku MF Dnes se v nové úpravě posune na levou stranu (z pohledu čtenáře) a zároveň dojde k přehození prostoru vymezeného pro logo a poutací lištu s tématy. Změní se i font písma. Řazení rubrik, jakož i rozsah deníku zůstanou zachovány.

MFD

Společně s novou podobou deníku odstartují i novinkymagazínových přílohách deníku. V úterý 14.10. vyjde v magazínové podobě poprvé příloha Test Dnes, která tak změní dosavadní novinový design na časopisecký. V pátek 17. října odstartuje nová příloha Rodina Dnes zaměřená na rodiče školáků a na školáky.  V sobotu se v nové, rovněž magazínové příloze představí titul Víkend, který dosud vychází v novinovém formátu.

TEST_titulka

rodina DNES

Mediální skupina Mafra tím přechází na nový koncept suplementů. Jak už dříve uvedl předseda představenstva skupiny Mafra Štěpán Košík, je cílem Mafry vydávat každý den k deníku plnohodnotný časopis. Magazíny prodávané s deníkem MF Dnes se budou objevovat každý den v týdnu, kdy deník vychází.

Další podrobnosti přineseme v příštím týdnu.

-mav-