Ecopress opustí značku, změní se na Mafra Slovakia

pondělí, 08. prosince 2014, 11:30 Tisk MediaGuru

Skupina Mafra podpoří svou majetkovou účast ve slovenském Ecopressu změnou názvu.

Slovenská mediální společnost Ecopress, která patří do mediální divize Agrofertu, vyjádří svou příslušnost k této skupině změnou názvu na Mafra Slovakia. Přejmenuje se od 1. ledna 2015. Značkou se tak přihlásí do mediální skupiny Mafra, která je klíčovou mediální skupinou společnosti Agrofert na českém mediálním trhu.

„Nový název je logickým pokračováním začleňování vydavatelství do skupiny Mafra,“ zdůvodnil výkonný ředitel Ecopressu Vladimír Mužík. „Chceme být blíž mateřské společnosti,“ dodal s tím, že společný název má pomoci dosáhnout lepších synergií, zejména v obchodu.

Společně se změnou názvu se upravuje i organizační struktura. Do nové funkce ředitele pro obsah firma jmenovala Ivana Hamšíka, který dosud v Ecopressu řídí digitální média. Ve své nové pozici je nadřízený všem šéfredaktorům.

Ecopress vydává na Slovensku deník Hospodárske noviny a několik odborných magazínů. Na slovenském mediálním trhu působí od roku 1992. Název Ecopress vyjadřoval spřízněnost s českým vydavatelstvím Economia, která vydavatelství na Slovensku založila. Loni na jaře se ale majitel Economie Zdeněk Bakala rozhodl vydavatelství prodat Andreji Babišovi.  

-mav-