Netflix ohlašuje rychlou expanzi, chce do 200 zemí

středa, 28. ledna 2015, 08:12 Internet & Mobil MediaGuru

Nadnárodní videoslužba odkryla své záměry pro následující dva roky.

Videoslužba Netflix má ambiciózní plány a do dvou let chce být přítomna ve 200 zemích. Expanzi naznačil v hovoru pro investory CEO firmy Reed Hastings. Netflix je v současnosti dostupný v 50 zemích, počet registrovaných předplatitelů přesahuje 57 milionů. Nejbližšími trhy, kam se chystá videoslužba vstoupit, jsou letos v březnu Nový Zéland a Austrálie.

Podle Hastingse je firma schopná ambiciózních expanzivních cílů dosáhnout a zároveň zůstat zisková. Příležitost údajně poskytují trhy, kde televize není podle Hastingse tak silná, jak by mohla být.

To, v jakých zemích a kdy by se mohl Netflix dále objevit, Hastings nepřiblížil. Je ale možné že součástí této expanze jsou i další evropské země včetně střední Evropy. V Evropě je zatím Netflix dostupný v některých státech západní a severní Evropy.

Netflix musí v poslední době čelit vyššímu tlaku konkurentů ze strany Amazonu, HBO a CBS, které investují do obsahových služeb na vyžádání (on-demand).

Netflix poskytuje streamovaný obsah na vyžádání, společnost byla založena v roce 1997. Služby pro předplatitele začala poskytovat o dva roky později.

-mav-