Přestávka před jarem se nekoná, startují nové seriály

pondělí, 05. ledna 2015, 07:00 TV MediaGuru

ČT představí v lednu několik nových pořadů, komerční televize rychle vracejí své seriály.

Pauza před nástupem jarní televizní sezóny se opět téměř nekoná. Česká televize startuje své jarní schéma už tento týden. K hlavním novinkám, které v lednu uvede, patří mj. detektivní seriál s Ivanem Trojanem nazvaný Vraždy v kruhu.

V programu ČT1 obsadí seriál Vraždy v kruhu pondělní prime-time od 20:00. Další novinkou je soutěžní podvečerní pořad Míň je víc, který nahrazuje dosavadní AZ kvíz. Ten ale ve vysílání ČT1 nekončí, přesouvá se jen do jiného časového vysílacího okna, konkrétně od 17:15.

V úterním a čtvrtečním večeru se opět objeví reprízy seriálu Vyprávěj. Ve středu a v pátek nabídne ČT1 ve večerním vysílání českou tvorbu – ve středu české filmy (Láska je láska, Vrásky z lásky, Veni, vidi, vici), v pátečním vysílání se od poloviny ledna objeví další seriál, a to druhá řada seriálu Znamení koně. V neděli se pak představí česká dramatická tvorba v podobě detektivní série Případ pro exorcistu režiséra Jana Hřebejka.

Zimní přestávku zkracují co nejvíce také komerční televize. Nova už v příštím týdnu vrátí své klíčové seriály Ordinace v růžové zahradě (od 13. ledna), která se představí s novou znělkou, a od pondělí 12. ledna uvede nové díly seriálu Doktoři z Počátků a podvečerního seriálu Ulice. Pro jarní vysílání počítá Nova na nedělní večer i se svojí hlavní novinkou – detektivním seriálem Policie Modrava. Kdy jej poprvé uvede, zatím neupřesnila.

Na lednové vysílání zbrojí i konkurenční Prima, která už zahájila podporu pro svůj nový seriál Všechny moje lásky. Poprvé by jej měla vysílat v neděli 25. ledna. Zaplní tak čas, který na podzim patřil seriálu Vinaři. Vedle toho Prima velmi pravděpodobně v týdnu od 19. ledna vrátí do vysílání seriál Cesty domů (pondělí, středa). Úterní a čtvrteční večery budou patřit jako na podzim seriálu Svatby v Benátkách. Kdy jej ale Prima znovu nasadí, zatím není známo.

-mav-