Značka Favorit je zpět, míří na lidi se zájmem o módu

středa, 08. dubna 2015, 07:28 České značky, Marketing MediaGuru

Komunikaci v nadlinkových médiích chystá značka kol Favorit v druhé polovině dubna.

V polovině března letošního roku oznámila oficiální návrat česká značka Favorit. Legendární závodní silniční kola se u nás vyráběla od roku 1950 a až do Sametové revoluce zažívala zlaté časy. Po roce 1989 a následné privatizaci se však značka nevyrovnala se zahraniční konkurencí a na začátku tisíciletí zbankrotovala. Nyní přichází v novém.

Po dvou letech ladění představuje tři modely Aviator, BigBoss a Diamante, které se liší třemi jezdeckými pozicemi pro tři různé styly jízdy. Sázejí na design, bezúdržbovost, spolehlivost, nízkou hmotnost a lehkou ovladatelnost. Výroba i montáž probíhá v České republice a hotový výrobek bude doručen domů jedním ze zaměstnanců firmy.

„Nový“ Favorit je prémiovou módní značkou, která cílí především na lidi s nadprůměrnými příjmy a zájmem o město a módu. „Jsme součástí moderní městské cyklokultury a rekreační cyklistiky. Naše výrobky jsou módním doplňkem, jsou více objektem touhy než sportovním nářadím,“ popisuje pro MediaGuru.cz ředitel společnosti Favorit Czechoslovakia Richard Galovič a dodává, že ke kolům časem přibudou i módní a cyklistické doplňky.

Návrat značky je už nějakou dobu komunikován prostřednictvím blogu a sociálních sítí, například na Facebooku, Twitteru, Pinterestu či Instagramu. Důležitou součástí komunikace jsou také PR aktivity. „Placená média začneme využívat od druhé poloviny dubna, především rádio, online PPC a print,“ dodává Richard Galovič.

V příštím týdnu, 13. dubna, bude také otevřen první showroom značky ve Vinohradském pavilonu v Praze. Na podzim budou otevřeny showroomy v Brně a Bratislavě. „Během léta plánujeme po Čechách a na Moravě prezentační roadshow. Vzhledem k povaze kolekce nových Favoritů, bude prodej výhradně přes internet, bez zprostředkovatelů,“ uzavírá Richard Galovič.

favorit
Nové modely Favorit: Aviator, Diamante a BigBoss

-kch-