Aperol experimentuje na LinkedInu

čtvrtek, 02. července 2015, 12:59 Reklama MediaGuru

Značka Aperol spustila kampaň na profesní síti LinkedIn. Naváže na televizní reklamu.

Značka Aperol z portfolia Rémy Cointreau odstartovala digitální kampaň s využitím profesní sociální sítě LinkedIn, která propojuje lidi na pracovní a odborné úrovni. Zde chce značka navázat na globální televizní spot s ústředním sloganem „Naladí po práci”, kterým komunikuje od května letošního roku.

„Pro Aperol je letošní rok z pohledu komunikace zásadní, značka poprvé vykročila z lokálních eventů do celoplošných médií, konkrétně televize,“ říká manažerka značky pro Českou republiku a Slovensko Eva Zakálová.

Cílem kampaně na LinkedIn je vtrhnout do korporátního prostředí a dát uživatelům důvod spřátelit se s uživatelem Aperol Spritz jako s novým netradičním kolegou.

Kampaň běží na webu www.naladipopraci.cz, dále byl založen osobní profil Aperol Spritz na LinkedInu, se kterým se mohou uživatelé propojit. Aperol Spritz se snaží po vzoru jiných osobních profilů prodat co nejlépe své (po)pracovní schopnosti. Existuje také firemní stránka Aperol Spritz CZ, která bude uživatelům během léta na LinkedInu servírovat obsah s popracovní tematikou ve stylu meme, tedy odlehčených motivačních vizuálů typických pro sociální síť LinkedIn.

nahled-webu
Náhled webu Naladipopraci.cz

„Na sociálních sítích byl Aperol aktivní už dříve, máme velmi aktivní Facebook komunitu a letos jsme výrazněji investovali i do Instagramu. Linkedin je další z experimentů v rámci netradičních sociálních sítí, který se nám skvělě hodil pro myšlenku ,Naladí po práci‘, doplňuje Veronika Hromadová, digital marketing manager Rémy Cointreau. Společnost se v sociálních médiích nebojí experimentovat, nedávno se svou značkou Jägermeister zkusila živé přenosy přes Periscope, loni využila Snapchat.

Na digitální kampani pracuje agentura TL5 Digital, která dlouhodobě pečuje o sociální média značky Aperol Spritz.

-stk-