Instagram usnadňuje prohlížení fotek na desktopu

středa, 22. července 2015, 08:19 Internet & Mobil MediaGuru

Krok za krokem uvolňuje Instagram nové funkce umožňující snazší prohlížení fotek na PC.

Mobilní platforma pro sdílení fotek zažívá v poslední době rostoucí zájem značek. Všechny její funkce však můžou v současnosti využívat jen majitelé mobilních zařízení, což komerčním uživatelům práci s Instagramem značně komplikuje. Poslední týdny ale dávají značkám naději, že by se mohly dočkat vytouženého rozšíření funkcí i pro desktop.

Instagram totiž v poslední době pomalu desktopové funkce přidává. Uživatelé si už na stolím počítači můžou fotky prohlížet, „lajkovat“ a komentovat. Po nedávno uvedené podpoře větších fotek s rozlišením 1,080 x 1,080 pixelů přišla nyní aplikace s další novinkou: uživatelé můžou na stránce Instagram.com nově také vyhledávat uživatele, místa a hashtagy.

Je zřejmé, že se Facebooku patřící Instagram snaží svoji webovou verzi udělat uživatelsky přátelštější. Některé funkce, mezi něž patří i klíčová možnost nahrávat přes počítač vysoce kvalitní snímky, jí nicméně stále schází. Kdy a jestli vůbec nabídne Instagram na desktopu všechny funkcionality, zůstává zatím otázkou.

-kmc-