Prima spustí dva kanály: Max a Comedy Central

čtvrtek, 15. října 2015, 15:54 TV MediaGuru

Prima ještě do konce roku rozšíří portfolio svých kanálů o dvě bezplatné stanice.

Televizní skupina Prima rozšíří portfolio svých stávajících čtyř stanic o nové kanály. Ještě do konce letošního roku spustí hned dvě nové stanice v pozemním digitálním vysílání, řekl novinářům na čtvrteční tiskové konferenci generální ředitel FTV Prima Marek Singer. „Snažíme se navýšit podíl na sledovanosti, vidíme to jako strategické posílení portfolia a nové kanály nám pomůžou omladit celou skupinu Prima," zdůvodnil.

Prima_MAX

Spuštění pátého kanálu Prima avizovala už na konci loňského roku s tím, že by měl zahájit ještě v prvním pololetí 2015. Nakonec se na trhu objeví v listopadu nebo nejpozději v prosinci. Půjde o převážně filmový kanál Prima Max. Má být zaměřen na diváky středního věku, primárně míří na diváky ve věku 25-45 let. Svým pojetím se tak bude blížit kanálu Nova Cinema konkurenční skupiny Nova. Uveden bude ještě do konce letošního roku, přesné datum zatím Prima neoznámila. Vysílat bude ve třetím celoplošném multiplexu.

Programové schéma kanálu Prima Max.
Programové schéma kanálu Prima Max.

V programové nabídce Prima Max se objeví např. akční filmy, české filmy, ale i lifestylové pořady a show, nabídne také reprízy publicistických pořadů Primy či Show Jana Krause, pro diváky jsou připraveny i slovenské detektivky.

Druhým kanálem bude zábavní kanál Prima Comedy Central, uvedl Bartosz Witak z Viacomu, pod který značka spadá. Viacom uvede v Česku kanál Comedy Central právě ve spolupráci s TV Prima. Zahájit by měl v letošním prosinci. Umístěn bude do pozemní terestrické sítě MUX 4 společnosti Digital Broadcasting. Detaily o podobě kanálu ale zatím Viacom neprozradil, chce tak učinit v blízké době. „Pro nás je kanál zajímavý tím, že takový zatím v portfoliu nemáme," přiblížil za Primu Singer.

Kanál Comedy Central provozuje mediální společnost Viacom International Media Networks. Prodej reklamního prostoru zajistí FTV Prima, distribuční zastoupení má na starosti Axocom coby výhradní distribuční agentura portfolia televizních kanálů  Viacomu pro ČR, Slovensko a Bulharsko. Stanice Comedy Central vysílá ve více než dvaceti lokálních verzích po celém světě.

Prima_Comedy_Central

Portfolio televizní skupiny Prima tvoří v současnosti čtyři bezplatné kanály Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom, který skupina Prima spouštěla jako svůj zatím poslední bezplatný kanál. Na internetu pak rozvíjí aktivity kolem značky Prima Play s archivem TV pořadů, který je doplněn řadou obsahových serverů. Také na internetu plánuje Prima uvést novinky, zejména v oblasti VOD (video on demand). -mav-